​«Сімейні» таємниці полтавського правосуддя

ПОЛТАВА
23.12.2014, 14:29
​«Сімейні» таємниці полтавського правосуддя

В кінці листопада, здається 24 числа, на сайті СТОП ОТКАТ була поміщена стаття під назвою «Скованы одной цепью». Спроби відкрити її на даний час закінчуються безрезультатно.

Автор присвятив публікацію корупції в судовій системі Полтавської області, де помістив фотографії маєтку Гальонкіна та халупу, в якій недавно прописався голова суду Рябішин, взяті з матеріалів журналістського розслідування інтернет порталу «Останній Бастіон» без посилання на останній. Крім того, автор скористався матеріалами з сайту «Останнього Бастіону», які присвячені боротьбі з корупцією в судовій гілці влади Полтавської області. У ній наводився факт сприяння В. Лутковською уникненню від відповідальності за службове зловживання заступника голови Полтавського обласного суду Буленка. Автор публікації не знайшов відповіді з приводу поведінки Лутковської, яка несподівано стала на захист корупціонера.

А відповідь на це запитання просте.

Справа у тім, що від недавнього часу кума Гальонкіна Тетяна Колотілова працює в офісі уповноваженого ВР з прав людини Лутковської. До цього була начальником управління юстиції в Полтавській області. Керівне крісло купила у тодішнього міністра юстиції О. Лавриновича. В. Лутковська ж є рідною сестрою дружини Лавриновича, була його бізнес партнером і працювала у його юридичній фірмі. З Лутковською по роботі особисто знайомий і конституційний суддя Касмінін, який привів до влади усю цю камарилью.

«Пацаны подсуетились и все порешали». Ось і уся головоломка.

А щоб розвіяти остаточні сумніви у правильності її розгадки не зайвим буде нагадати, що чоловік Т. Колотілової, дружини Гальонкіна та Буленка є приватними нотаріусами – ланками того ж таки корумпованого правового ланцюга. Є інформація, що Гальоркін С. мітив також переїхати до столиці, де пригледів тепленьке містечко та уже «нащедрував» кругленьку суму, але цим планам завадила революція Гідності. Через це він дуже нервував. Гальонкін не приховував і не приховує своєї ненависті до учасників Майдану, яких “треба було роздавити танками”.

Редакція висловлює щиру подяку керівнику управління Всеукраїнської спеціальної колегії з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю в Полтавській області за надані матеріали. 

Гнап Нерушима


Читайте також:
Полтава
Безпілотні літальні пристрої із додатковим обладнанням поїхали на передову. Завдяки їм фронтовики ефективніше знищують ворога.
вчора, 14:53
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
вчора, 06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
25 квітня, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
25 квітня, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
25 квітня, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45