«Сині зірки»: керівництво полтавської поліції збагачується на «паленому» алкоголі

ПОЛТАВА
19.07.2017, 11:30

«Сині зірки»: керівництво полтавської поліції збагачується на «паленому» алкоголі

Зірки – це завжди гарно. Закоханим вони створюють романтику на небозводі. Науковцям дають підґрунтя для роздумів. Концерти за участю зірок збирають мільйони шанувальників. Про те, що зірки додають шарму не тільки власнику погонів, а й пляшці з питвом знають усі. Та тільки небагатьом вдається налагодити вкрай прибутковий бізнес поєднанням зірок – на погонах і етикетках.

30 тонн – доволі великий об’єм, щоб непомічено пройти повз увагу правоохоронців. Особливо, якщо це 30 тонн спирту для виготовлення «паленої» горілки. Якщо ж цистерни з основою для зеленого змія вдалося безперешкодно привезти через область, вивантажити їх в одному з віддалених сіл району, організувати підпільні лікеро-горілчані цехи, найняти робочі руки, поставити «смотрящих» із лав органів внутрішніх справ, налагодити точки збуту, то питання причетності керівництва обласної поліції до кришування спиртного бізнесу стає зайвим.

Село Лука Лохвицького району на Полтавщині. Півтори тисячі населення і 21 км до райцентру. Чим не місце для підпільного цеху? 

Видання повідомлено, що недавно алкоцех отримав велику партію сировини – 30 тонн спирту. Його завезли з сусідньої Сумщини під протекцією підполковника з керівництва ГУ Нацполіції у Полтавській області (далі по тексту ГУНП). Цех розташований за адресою вул. Центральна, 44, б.

«Сині зірки»: керівництво полтавської поліції збагачується на «паленому» алкоголі_1

Саме там, у сараях, за відсутності будь-яких дозвільних документів, в умовах повної антисанітарії, народжується паленка під брендом і надійним дахом міліцейських зірок. Її можна впізнати за картонними ємностями з краниками.

«Сині зірки»: керівництво полтавської поліції збагачується на «паленому» алкоголі_3

«Сині зірки»: керівництво полтавської поліції збагачується на «паленому» алкоголі_5

Закладом опікується РР – смотрящий за тіньовим бізнесом від обласного підполковника. Звільнений з органів внутрішніх справ за власним бажанням в 2011 році РР, мабуть, зрозумів, що прикривати міліцейський тил – справа більш оплачувана, ніж бути відреформованим силовиком. 

«Сині зірки»: керівництво полтавської поліції збагачується на «паленому» алкоголі_7

Відтак, РР став відповідальним за справне функціонування алкоцеху й транспортування чорної каси в обласний центр – «криші». Розподілення каси відбувається, ймовірно, через смотрящего за економічною діяльністю ГУНП Олега Максимовича і далі направляється начальнику слідчого відділу Сергію Чижу. Інформацію про недостовірні дані в е-декларації по першому ми вже передали до НАЗК. Другий недавно «випадково» обзавівся новою квартирою та іномаркою.

В ТЕМУ: Недолюстрований Олег Максимович задекларувався: звернення до НАЗК

ГУ НКВД Полтавщини розробляє план «Барбароса» – джерело

Найцікавіше. Щодо самої «чорної» каси. Із 1 літра спирту на виході отримують 2,5 літра «паленки». Ціна літру найдешевшої горілки стартує від 110 грн у роздрібному продажу. Із 30 тисяч літрів спирту виходить 75 тисяч літрів «паленки». Її загальна вартість – 8 мільйонів 250 тисяч гривень при мінімальній вартості літру. Стільки має керівництво ГУНП Полтавщини тільки за один захід. А таких – чотири на місяць.

«Сині зірки»: керівництво полтавської поліції збагачується на «паленому» алкоголі_9

Зліва на право: Валерій Головко, Сергій Чиж, Олег Максимович 

Нагадаємо, у 2016 році сталося масове отруєння українців сурогатами алкоголю. На Харківщині через паленку отруїлася 91 людина, з них померли – 44 людини, серед яких у 30 осіб виявили метиловий спирт, повідомляло ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області. Загалом тоді по Україні кількість померлих від отруєння фальсифікованим алкоголем перевищувала півсотні осіб. Було зареєстровано 101 випадок отруєнь фальсифікованим алкоголем. Випадково чи ні, Максимович у 2016 році працював у ГУНП Харківської області, а після смертей від паленки його вигнали з органу.

Щороку через алкоголізм в Україні помирає понад 40 тисяч людей, за даними Національної ради з питань охорони здоров'я. За даними екс-міністра охорони здоров'я України професора Миколи Поліщука, щодня алкоголь вбиває 40 українців.

Причетність зірок ГУНП у Полтавській області до бізнесу на паленці свідчить про спрямовану диверсію проти свого народу. Залишається лише порадити новій поліції змінити девіз «Служити і захищати» в актуальніший, на нашу думку, слоган – «Гнати і покривати».

P.S. 18 липня в Києві співробітники міської прокуратури та Державної фіскальної служби виявили склади, де зберігався контрафактний віскі. Було вилучено майже 4 тонни фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів, розфасованих у скляні пляшки й упаковки відомих іноземних брендів, без акцизних марок встановленого зразку. Загальна вартість вилученого становить майже 5 мільйонів гривень. Вказана продукція реалізовувалась через Інтернет за допомогою поштових сервісів.

Місцеві мешканці зазначили виданню, що чекають від прокурора області Миколи Кармазіна активних дій із притягнення до кримінальної відповідальності організаторів виробництва сурогату. У разі бездіяльності прокуратури, обіцяють, що «синім полум’ям будуть горіти всі нелегальні точки». 

Зазначаємо керівництву ГУНП у Полтавській області і голові Полтавської ОДА Валерієві Головку про безглуздість політичного переслідування і тиску на головного редактора видання. «Останній Бастіон» не обмежується Геннадієм Сікаловим. Наразі спілка налічує понад 16,5 тисяч учасників по всій Україні.

Уважати публікацію офіційним зверненням до Генеральної прокуратури України, Державної податкової інспекції, Державної фіскальної служби, Міністерства внутрішніх справ. 

Уважати публікацію офіційною заявою про вчинення кримінального правопорушення посадовими особами ГУНП у Полтавській області.

Гнап Нерушима спеціально для «ОБ» 

Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27