Недолюстрований Олег Максимович задекларувався: звернення до НАЗК

УКРАЇНА
07.07.2017, 09:40
Недолюстрований Олег Максимович задекларувався: звернення до НАЗК

Свої великі статки керівництво ГУ Нацполіції в Полтавській області воліє не афішувати. Гроші полюбляють тишу, тому краще їх записувати на дружин, рідню, хатніх улюбленців. На будь-кого, тільки не на свій мундир із погонами.

Так, безробітна дружина керівника поліції Полтавської області Олега Беха придбала квартиру в одному з найдорожчих районів Києва. Катерина Щербатюк в 2014 році отримала свідоцтво на право власності на квартиру площею 158 кв.м в ЖК «Новопечерські Липки». Ціна такої квартири в цьому житловому комплексі стартує від 530 тис. доларів. Також у цьому будинку дружині начальника ГУНП в Полтавській області належить два паркомісця. В деклараціях за останні три роки Катерина Щербатюк не отримувала дохід та не володіє частками в ТОВ.

В 2010 році жінка придбала дві нові автівки: BMW x-5 та Mini Сooper. Зараз вони коштують приблизно 47 тисяч доларів.

В електронній декларації вказано, що сім’я Олега Беха зберігає готівкою 45 тис. доларів та 460 тис. гривень. З цінного майна – елітні годинники Rolex та Breguet, дві ікони, колекція монет та два набори прикрас.

ЧИТАЙТЕ: Безробітна дружина начальника управління ГУНП в Полтавській області придбала квартиру в елітній новобудові в Києві

Заступник начальника слідчого управління ГУ НП в Полтавській області Олег Максимович, як показують декларації, копіює стиль свого керівника.

У поданій е-декларації за 2016 рік вказано, що Максимович попри роботу в Полтаві продовжує мешкати в харківській квартирі на 64,6 м2. Щоправда, подружжя Максимовичів має право на користування житлом, тоді як сама квартира перебуває у власності громадянки Смірнової Ольги Миколаївни. На неї ж записана і авто Nissan Teana 2010 року випуску, яке декларує дружина Максимовича Світлана. Окрім іномарки Максимович має DaewooLanos 2003 року випуску, записаний на себе.

Також Максимович володіє кількома земельними ділянками: на 1200 м2 у Кулиничах Харківського району і 600 м2 в Одесі, де він раніше працював прокурором у місцевій прокуратурі і звідки був звільнений за бійку напідпитку. Ділянка 2500 м2 у с. Черкаський Бишкин Зміївського району і нежитлова споруда 151,2 м2 у с. Височинівка Зміївського району записана на дружину Світлану. Окрім землі і нерухомості дружина Максимовича володіє кільцем і сережками з діамантами.

За минулий рік Олег Максимович заробив 104 447 грн у Харківській поліції. Після звільнення через службову невідповідність за непройдену атестацію, Максимович влаштувався до ГУ НП у Полтавській області. Тут він заробив 11 370 грн. Ще 172 грн надійшли поліцейському як проценти від «Приватбанку».

Із сукупним задекларованим доходом у розмірі 115 989 грн за 2016 рік Максимовичу спільно з дружиною вдається утримувати на банківських рахунках і готівкою понад 650 тисяч гривень.

Максимович зберігає кешем 8 тис. доларів і 255 тис. грн. Має 1 тис. грн, розміщених в «Приватбанку». Дружина Світлана задекларувала 57 тис. грн, 2000 євро і 2900 доларів готівкою.

Декларація Олега Максимовича за 2016 рік:

https://public.nazk.gov.ua/declaration/191a2486-9d40-4743-a005-f6fedd628fc0

У Полтаві в робочий час Максимович пересувається на Volkswagen Passat із харківськими номерами, який не внесний до його декларації.

Недолюстрований Олег Максимович задекларувався: звернення до НАЗК_1

В ТЕМУ: Злочинна карусель

Працівники поліції скаржаться, що Максимович регулярно використовує службову машину слідчого управління для трансферу Полтава-Харків, Харків-Полтава вельмишановної судді Октябрського народного суду. 

Уважати офіційним запитом до НАЗК, СБУ, ГПУ, САП, НАБУ про ймовірні прояви корупції.

Перевірити правдивість поданих Максимовичем Олегом Орестовичем даних до своєї е-декларації за 2016 рік. 

Встановити, чому Максимович пересувається на Volkswagen Passat, який відсутній у його декларації про доходи за минулий рік.

Встановити, яким чином при річній заробітній платі в розмірі 115 817 грн, Максимович разом із дружиною зберігають готівкою 10900 доларів, 2000 євро і 312 000 грн.

Анна Черниш