Створення єдиної авіаційної системи є всього лиш відстоюванням Аваковим власних інтересів, – політолог

УКРАЇНА
15.11.2019, 10:23
Створення єдиної авіаційної системи є всього лиш відстоюванням Аваковим власних інтересів, – політолог

Прикриваючись державними інтересами, Арсен Аваков продовжує відстоювати власні.

Міністерство внутрішніх справ підготувало бюджетний запит на 2020-2022 роки за програмою «Забезпечення сил цивільного захисту», в якому запропонувало закупити нові вертольоти на 1,2 млрд гривень для ДСНС. Ще 10,1 мільярда хочуть витратити на французькі вертольоти Airbus для поліції, повідомляє «Економічна правда».

За цим запитом стоять приватні інтереси Авакова, вважає політолог Гліб Канєвський.

Коментар Канєвського оприлюднив інформаційний проект «Марлін».

«Чи треба рятувальниками нові гелікоптери? – Цитує Канєвського "Марлін", – Авжеж! Проте, варто уточнити, що оті французькі вертольоти закуповуються за окремою бюджетною програмою "Створення єдиної авіаційної системи безпеки та цивільного захисту", в межах якої якраз і мав бути сформований сучасний авіапарк для покриття потреб і Нацгварії, і поліції, і прикордонників, і надзвичайників. Короче всіх, хто входить в МВС… Тому, коли Аваков просить у нового парламенту окремо кошти і на вертольоти для ДСНС, і на вертольоти для Нацполіції, то виходить, що ідея єдиної авіаційної системи є фікцією, розроблялася для того, щоб Арсен Борисович міг пролобіювати власне ім’я серед французького істеблішменту. А в Україні пояснити місцевому населенню, навіщо під час війни закуповувати авіатехніку не для армії».

Політолог додає: «Airbus закуповували для боротьби зі злочинністю, забезпечення громадського порядку, охорони урядових будівель та протидії надзвичайним ситуаціям. Для боротьби з українською злочинністю навряд чи треба вертольоти. Для надзвичайних ситуацій продовжують скуповувати окремо для ДСНС».

«Виходить, що серед функцій Airbus залишаються забезпечення громадського порядку та охорона урядових будівель. А значить Аваков і для наступної влади знайде аргументи (закуплені за кошти платників податків), чому він має залишитися на чолі МВС», – робить висновок Канєвський.