Терорист Стрєлков-Гіркін балотуватиметься в президенти Росії. Навальний погодився на дебати з ним

СВІТ
11.07.2017, 11:29

Російський опозиціонер Олексій Навальний погодився провести дебати з колишнім «міністром оборони» «ДНР» Ігорем Гіркіним (Стрєлковим). До участі в дебатах Навального запросив сам Гіркін.

Відео з його зверненням до політика з'явилося на «YouTube» 5 липня. У ролику Стрєлков позначив три головні теми дискусії, на яку викликав Навального: боротьба з корупцією, відносини Росії із Заходом і позиція по Донбасу та Криму. Всі ці питання він пропонує обговорити в контексті президентських амбіцій Навального.

- Я палкий прихильник відкритої політичної дискусії і відкритих дебатів. Мені є що сказати на ці теми. Подібна розмова з Ігорем Івановичем Стрєлковим, який, звичайно, є виразником думки певної групи громадян РФ, мені цікавий і я готовий в ньому брати участь, – написав Навальний на своєму сайті.

При цьому він підкреслив, що Стрєлков – типовий приклад виборців, «які заявляють про свої націоналістичні погляди», і з багатьох питань у Навального протилежні з ними точки зору. Однак політик зазначив, що «безумовно претендує» на їхні голоси та спробує довести, що він «найкращий кандидат для всіх виборців, які називають себе патріотами».

Про свої преидентські амбіції від псевдо-опозиційних сил Гіркін заявив у відео нижче.

Політик запросив Гіркіна взяти участь у дебатах на своєму «YouTube»-каналі.

– Раз викликають мене, то я маю право вибрати майданчик – нехай буде наш, - підкреслив політик. Він зазначив, що дату, час і формат дебатів визначать пізніше.

Нагадаємо, раніше Гіркін заявляв, що українська армія без російської підтримки здатна знищити збройні сили бойовиків на Донбасі за три дні.

Реакція соцмереж не змусила себе чекати. Деякі активісти вже засудили голову «Фонду боротьби з корупцією» та фільму «Он вам не Димон» за згоду провести дебати з винуватцем смерті тисяч українських військових.

Віктор Карпенко

Читайте також:
Світ
До Держдуми внесли законопроєкт про право судових приставів стріляти в росіян
17:24
Світ
Цього року на китайській станції заплановано дві місії вантажних космічних кораблів і дві пілотовані космічні місії.
11:42
Світ
Відома своєї відвертою українофобською і протипалестинською позицією жінка знову у центрі скандалу. Цього разу через роботу фотографів.
вчора, 21:47
Світ
Парламентарі засудили рішення прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана привітати путіна з його фіктивним переобранням
вчора, 17:35
Світ
Бідна острівна азійська держава, де при владі знаходяться вкрай ліві політики, визначилися з курсом. Усе, як заповідали московські товариші.
вчора, 14:54
Світ
Поліція з кийками розганяє акцію в Техаському університеті в Остіні.
вчора, 10:32