У червні Полтавську область відключать від аналогового телебачення

ПОЛТАВА
23.03.2015, 12:37
У червні Полтавську область відключать від аналогового телебачення

15 червня аналогове телебачення відключать у третині областей України. Про це повідомив народний депутат України від "Блоку Петра Порошенка" Микола Томенко.

Як наголошується в повідомленні, Україна має міжнародні зобов'язання до 17 червня 2015 року перейти від аналогового до цифрового мовлення. Міжвідомча робоча група з вирішення проблемних питань реалізації в Україні програми впровадження цифрового телерадіомовлення визначила 4 етапи відключення аналогового сигналу:

1-й етап - до 15.06.2015: Київська, Чернігівська, Житомирська, Рівненська, Волинська, Львівська, Закарпатська, Харківська, Сумська області та Автономна Республіка Крим;
2-й етап - до 31.12.2015: Івано-Франківська, Хмельницька, Вінницька, Чернівецька, Одеська області;
3-й етап - до 30.06.2016: Полтавська, Тернопільська, Черкаська, Кіровоградська, Миколаївська, Херсонська, Дніпропетровська, Запорізька області;
4-й етап - до 31.12.2016: Луганська, Донецька області.

"Отже, вже 15 червня цього року планується відключити аналогове мовлення приблизно в третині областей України, а потім поетапно вимкнуть аналогове мовлення по всій Україні. Щоправда, досі ніхто толком не може пояснити, чи горезвісний "Зеонбуд", який займається переходом на цифрове мовлення, забезпечив необхідне цифрове покриття всієї країни чи ні", - зазначив він.

Нагадаємо, що 19 березня Верховна Рада проголосувала за створення суспільного мовлення.
Крім того, на окупованих територіях відновили трансляцію українських телеканалів, а сепаратистські почали глушити.

Варвара Самохіна


Читайте також:
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
вчора, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
вчора, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
вчора, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
24 квітня, 06:10