У Ковалівці горіло «не існуюче» сміттєзвалище

ПОЛТАВА
04.09.2014, 08:26
У Ковалівці горіло «не існуюче» сміттєзвалище

3 вересня об 11:15 у селі Ковалівка (Полтавський район) на відкритій території виникла пожежа. Вогнем знищено сміття на площі близько 300 метрів квадратних.

Повідомили на сайті Управління Департаменту служби з надзвичайних ситуацій України в Полтавській області.

Отримавши сигнал, рятувальники відразу приступили до гасіння. Вони локалізували пожежу о 16:40, а вже ліквідували о 17:15.

За інформацією відомства, травмованих та загиблих унаслідок пожежі немає. Причиною загорання сміття стало необережне поводження з вогнем невідомої особи.

Незрозумілим у цій події є те, що взагалі з 2013 року вивіз сміття на територію колишнього сміттєзвалище, що біля села Ковалівка, заборонений.

Цю інформацію підтвердили у Державній фітосанітарній інспекції Полтавської області, після відправленого звернення від «Останнього Бастіону».

Також у відомстві повідомили, що на території «колишнього» ковалівського сміттєзвалище були виявлені багаторічні та однорічні види бур’янів у тому числі й амброзії полинолистої.

У Державній фітосанітарній інспекції області наголосили на тому, що уже складений протокол зустрічі із сільським головою Бубликом О. В. і на вищезгаданій ділянці протягом двотижневого терміну буде проведена рекультивація за допомогою потужною техніки та в подальшому вона буде засаджена хвойними деревами.

Лист із вищезгаданого відомства прийшов у редакцію «Останнього Бастіону» 4 серпня 2014 року. І тут постає нагальне питання про те, що робила влада села з цього приводу? Рівно місяць минув, а сільська рада Ковалівки так і не дала раду бур’янам на сміттєзвалищі. Тобто уже пройшов подвійний термін, за якого сільський голова Бублик мав би рекультивувати занедбану ділянку. Та ніяких позитивних дій з боку сільської влади досі немає, а «не існуюче» сміттєзвалище все горить.

Читайте також:
Полтава
Безпілотні літальні пристрої із додатковим обладнанням поїхали на передову. Завдяки їм фронтовики ефективніше знищують ворога.
вчора, 14:53
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
вчора, 06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
25 квітня, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
25 квітня, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
25 квітня, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45