Україна почала витрачати резерви НБУ

СВІТ
08.08.2017, 05:06
Україна почала витрачати резерви НБУ

Золотовалютні запаси Нацбанку вище, ніж на початку року, але поступаються показникам минулого місяця

Зараз міжнародні резерви (золотовалютні резерви, ЗВР) України склали $17,8 млрд. Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Таким чином, з початку року резерви збільшилися на 15%, в тому числі, за рахунок купівлі Нацбанком валюти на міжбанківському ринку в обсязі 29,8 млн доларів.

У той же час, на початку липня міжнародні резерви були вище – 17,97 млрд доларів. Зменшення резервів пов'язане з виплатами за зовнішніми зобов'язаннями України.

Україна почала витрачати резерви НБУ_1

Так, наприклад, 4 серпня Україна виплатила Міжнародному валютному фонду (МВФ) 450 млн доларів за програмою «stand by» від 2014 року. Попередні два роки Київ не робив виплат по боргах – діяв пільговий період.

Цьогорічна сума ЗВР покриває 3,7 місяця майбутнього імпорту і є достатньою для виконання зобов'язань та поточних операцій уряду і Національного банку, запевнили в фінрегуляторі.

Нагадаємо, за 2016 рік міжнародні резерви України зросли на 2,2 млрд доларів, або на 17%. У той же час обсяг міжнародних резервів на кінець 2016 року виявився нижче за офіційний прогноз НБУ.

Відділ моніторингу

Читайте також:
Світ
Відома своєї відвертою українофобською і протипалестинською позицією жінка знову у центрі скандалу. Цього разу через роботу фотографів.
вчора, 21:47
Світ
Парламентарі засудили рішення прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана привітати путіна з його фіктивним переобранням
вчора, 17:35
Світ
Бідна острівна азійська держава, де при владі знаходяться вкрай ліві політики, визначилися з курсом. Усе, як заповідали московські товариші.
вчора, 14:54
Світ
Поліція з кийками розганяє акцію в Техаському університеті в Остіні.
вчора, 10:32
Світ
Між США та Ізраїлем загострюється політична криза. Представники Демократичної партії (партії влади) тиснуть на режим у Тель-Авіві.
вчора, 08:21
Світ
Довгий час фінляндці вірили, що зможуть утихомирити свого східного сусіда. Тепер Москва — знову ворог №1, як було раніше в історії...
вчора, 06:01