​Українська влада перетворила на піар звільнення політв’язнів

УКРАЇНА
27.05.2016, 10:25
​Українська влада перетворила на піар звільнення політв’язнів

Олег Дейнека, продюсер агентства «Новини України», Геннадій Сікалов, голова ГС «Останній Бастіон» та представники спілки домоглися від Міністерства закордонних справ та Адміністрації Президента проведення активних дій щодо звільнення політв’язнів, зокрема 73-річного Юрій Солошенка.

​Українська влада перетворила на піар звільнення політв’язнів_1

За словами Дейнеки, в Адміністрації Президента пробеми політв’язнів жодним чином не вирішували. МЗС України направив тільки одну ноту в зв'язку із затриманням Солошенко в 2015 році.

​Українська влада перетворила на піар звільнення політв’язнів_3

– Через 15 хвилин після нашої публікації на одному з ресурсів, ми змогли домогтися оприлюднення позиції МЗС УкраїниАдміністрації Президента про те, що Солошенка звільняють з полону, – Дейнека.

Представники «Останнього Бастіону» вважають, що українська влада не докладає жодних зусиль для звільнення українських бранців за кордоном, якщо не йдеться про політичний піар.

​Українська влада перетворила на піар звільнення політв’язнів_5

– Президент Порошенко звільнив Надію Савченко в день другої річниці на посаді. Фактично, спробував підняти свій украй низький рейтинг через піар у ЗМІ з метою відвернути увагу від десятків невиконаних обіцянок. Та ні Президент, ні МЗС не акцентують уваги, що в полоні агресора наразі перебувають сотні військових і політв’язнів. Визволенням Савченко, проблеми цих сотень людей і їхніх сімей не вирішуються, – Сікалов.

Зазначимо, два дні тому Президент Петро Порошенко анонсував звільнення засуджених у Росії українців Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка. Про це він заявив на засіданні Національної ради реформ.

Натомість Вадим Пристайко, заступник міністра закордонних справ в інтерв’ю зазначив, що МЗС України нарахувало всього 29 українських політв’язнів у Росії. ​Українська влада перетворила на піар звільнення політв’язнів_7