В Полтавських школах розпочався навчальний рік

ПОЛТАВА
01.09.2014, 07:01
В Полтавських школах розпочався навчальний рік

В Полтаві сьогодні пішли до школи 25,7 тисяч дітлахів. З них свято дзвоника відзначили близько 3250 першачків, та понад три з половиною сотні дітей біженців з зони АТО.

Крім полтавчан до шкіл міста сьогодні пішли близько 360 дітей, які вимушені були зі своїми батьками покинути рідні оселі на Сході країни, де тривають бойові дії. Переселенці мали право обрати будь-яку школу, що найближча до місця їхнього тимчасово проживання. 

Напередодні п’ятдесяти дітям з найменш захищених сімей полтавські підприємці подарували набори для школярів вартістю 2 тисячі гривень кожний. Також кожен директор школи отримав для дітей-переселенців необхідні набори канцтоварів, до яких увійшли ручки, олівці, зошити, щоденники та інше.

Темою першого уроку всіх школярів Полтави стала - «Україна – єдина країна». На ньому класні керівники пояснювали школярам ідею єдності і цілісності України – її розвиток як вільної, незалежної і демократичної держави.

Тим часом учні та вчителі полтавської школи № 29 вирішили відзначити свято першого дзвоника без квітів, натоміть вони направлять гроші на допомогу бійцям в зоні АТО. Так саме вчинили окремі класи в деяких інших школах міста.

Як раніше повідомляв Останній Бастіон відсьогодні всі школярі та студенти мають право на пільгову ціну квитка в муніципальних автобусах, яка знижена з 3 до 2 гривень, загалом у 8 міських маршрутах.


Читайте також:
Полтава
Безпілотні літальні пристрої із додатковим обладнанням поїхали на передову. Завдяки їм фронтовики ефективніше знищують ворога.
вчора, 14:53
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
вчора, 06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
25 квітня, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
25 квітня, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
25 квітня, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45