Яєць на 432 тис. грн хоче закупити полтавське Управління освіти в обхід Prozorro

ПОЛТАВА
25.08.2016, 12:51
Яєць на 432 тис. грн хоче закупити полтавське Управління освіти в обхід Prozorro


10-ток яєць для школи Управління освіти виконавчого комітету хоче закупити за 18 грн проти 12-15 грн ринкової вартості. 

Яєць на 432 тис. грн хоче закупити полтавське Управління освіти в обхід Prozorro_1

Управління освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради хоче здійснити закупівлю яєць на суму 432 тис. гривень в обхід системи державних електронних закупівель Prozorro. Про це розповіли на конференції всеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» у рамках прес-конференції про моніторинг освітніх тендерів. 

Так управлінням освіти виконавчого комітету було проведено 4 тендери із застосування Prozorro, враховуючи те, що ЗУ «Про публічні закупівлі» запрацював повною мірою лише з 1 серпня цього року, повідомила експерт з державних закупівель Поліна Завадська.

– Більше того, 1 тендер був оголошений за декілька днів до початку дії закону, що викликає підозру про намагання уникнути нового прозорого порядку. Закупівлю 240 тисяч яєць на суму 432 тисячі гривень оголосили 27 липня, а тому вона пройде за старими правилами.Навряд буде висока конкуренція та відповідно економія бюджетних коштів. Управління освіти міськвиконкому готове закупити десяток яєць по 18 гривень. Слід зауважити, що ринкова вартість того ж десятка яєць у роздрібній торгівлі вартує близько 12-15 гривень, тобто мінімум на 15% дешевше очікуваної вартості,– додала вона.

За даними експерів не лише закупівельники намагаються спекулювати таким чином. Самі суб’єкти державних закупівель намагаються виграти, поступаючись одне одному.

– Також спостерігається тенденція, в якій ТОВ «Торговельна компанія» Світ продуктів» почергово з ФО-П Сергієнко підіграють один одному, а саме відступають від своїх пропозицій і здають позиції по черзі один одному,–зазначив представник «Під контролем» Олександр Ткаченко.

Щодо усіх виявлених ймовірних порушеньпід часзакупівель, здійснених управлінням освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради «Під контролем» сформує та направить звернення до відповідних органів.

Читайте також:
Полтава
Безпілотні літальні пристрої із додатковим обладнанням поїхали на передову. Завдяки їм фронтовики ефективніше знищують ворога.
14:53
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
вчора, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
вчора, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
вчора, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45