Збори села Макухівка знову пройшли без представників влади

ПОЛТАВА
21.07.2014, 14:23
Збори села Макухівка знову пройшли без представників влади

19 липня в селі Макухівці в черговий раз пройшли загальні збори села. До макухівчан цього разу мав приїхати глава облради Петро Ворона, щоб відзвітувати про виконану роботу за тиждень щодо міського сміттєзвалища.

Всього на збори прийшло до 40 місцевих жителів. На порядку денному одне питання - міське звалище. Хоча, активіст Дмитро Радіонов запевняє, що проблем дуже багато і звалище - лише одна з них.

Радіонов розповів односельцям, що завдяки Останньому Бастіону в Макухівці була проведена незалежна експертиза води, грунту і повітря. Результати такі, що Макухівка - зона екологічного лиха. Вода непридатна для пиття, грунти заражені, і лише повітря більш-менш в межах норми. На самому ж звалищі дуже багато шкідливих відходів, а в глибинних пластах накопичилося значна кількість метану. У наявності аварійна ситуація, яку може виправити лише закриття звалища, її санація, і споруда переробного заводу.

«На звалищі підвищений вміст метану. Тобто в будь-який момент звалище може вибухнути. Міська влада про це знають, і, напевно, тому вони не приїжджають в Макухівка на збори села і взагалі ігнорують дану тему», - зазначив Радіонов.

Як стало відомо, Петро Ворона не приїхав до Макухівка тому, що йому немає з чим приїжджати - результати роботи відсутні. Хоча він запевнив, що з даного питання він спілкувався з главою Полтавського району Василем Степенко і як тільки буде про що звітувати, він неодмінно приїде в село.

Місцеві жителі не здивувалися відсутності влади. Більше того - виробили свої вимоги:

- Закриття влади.

- Рекультивація сміттєзвалища.

- не дозволити будувати сміттєпереробний завод біля Макухівки.

На тому й порішили. При цьому зборів села, які раніше проводилися рідко і нерегулярно, зібралися проводити щотижня.

- Взагалі-то цією роботою повинен займатися місцевий народний депутат і голова сільради, тобто брати Бублики. Якщо вони цим питанням не займаються, то може вони даремно свої місця займають? - Зазначив Радіонов.

За матеріалами сайту «0532»


Читайте також:
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
вчора, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
вчора, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
вчора, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
24 квітня, 06:10