Біланівський ГЗК спричинить екологічне лихо – геологи

ПОЛТАВА
28.09.2016, 16:13

У разі погодження на будівництво Біланівського гірничо-збагачувального комбінату в регіоні може значно посилитися радіаційний фон через поклади урану.

Геологи, що працювали в Кременчуцький геологорозвідувальний експедиції на території Козельщинського району ще за УРСР розповідають, що в надрах на території села Бондарі та сусідніх територіях залягають радіоактивні уранові руди. Будівництво гірничо-збагачувального комбінату (ГЗК) спричинить екологічне лихо для області – переконані місцеві геологи. Через близькість цієї місцевості до русла Дніпра, наслідки можуть бути згубними для екосистеми інших регіонів України. 


Нагадаємо, саме в Бондарях олігарх Костянтин Жеваго збирається будувати найбільший у Європі Біланівський ГЗК. Більше про амбіції мільярдера та наслідки для екології Полтавської області читайте:

Над прірвою у житі: Біланівський ГЗК може стерти більше 5 тисячі людей на Полтавщині

Також бондарівці вкотре звернули увагу депутатів Полтавської обласної ради та громадськість на корупційну складову окремих посадовців, які намагаються примусово об єднати с. Бондарі з сусіднім селищем Новою Галещиною.

Селяни зазначають, що з 800 особами населення мають бюджет у розмір 2.2 млн грн. У той час Нова Галещина з 4 тис. жителів володіє всього 1.5 млн грн. Останні зацікавлені в приєднанні Бондарів як сировинного придатку.

Більше в сюжеті. 


Читайте також:
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
вчора, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
вчора, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
вчора, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
24 квітня, 06:10
Полтава
Некомпетентність депутатів і чиновників просто зашкалює. Громадськість обурена блюзнірським ставленням до загиблих на фронті Героїв.
23 квітня, 19:04