МОЗ запустив систему виявлення підроблених медичних довідок

ПОЛТАВА
05.09.2018, 09:47

У МОЗ повідомили, що з вересня 2018 року дані про медичні професійні огляди українців зберігатимуться в єдиній електронній системі. Для цього вже до кінця року близько 3 тисяч закладів охорони здоров’я в усіх областях України планують підключи до системи. Нововведення передбачає поступову заміну паперових бланків медоглядів на електронні.

МОЗ запустив систему виявлення підроблених медичних довідок_1

Таке нововведення впорядкує професійні медогляди й унеможливить використання підроблених довідок та санітарних книжок.

«Професійний медогляд є обов’язковою умовою роботи водіїв, людей, які володіють зброєю, а також вихователів, вчителів, викладачів, студентів, працівників громадського харчування, торгівлі тощо» — зазначають у прес-службі відомства.

Відтепер інформація про медогляди зберігатиметься в єдиному реєстрі.

Професійний медогляд українці проходитимуть виключно в закладах охорони здоров'я, а дані автоматично відображатимуться в електронній системі.

Довідку-дублікат про пройдений медогляд кожен українець зможе одержати безоплатно.

Згодом систему планують інтегрувати до системи «Електронне здоров'я».

Наразі перевірити легітимність конкретного медогляду можна через мобільний додаток «Портал медичних оглядів» на iOS та Android.

Читайте також:
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
вчора, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
вчора, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
вчора, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
24 квітня, 06:10