Обурені будівництвом ГЗК мешканці Єристівки перекрили трасу Полтава-Кременчук

ПОЛТАВА
14.06.2017, 12:30
Обурені будівництвом ГЗК мешканці Єристівки перекрили трасу Полтава-Кременчук

Десятки селян вийшли на протест через те, що «Ferrexpo» збирається забудовувати черговий гірничо-збагачувальний комбінат. На годину вони перекрили трасу Полтава-Кременчук та звернулися до керівництва країни з вимогами зупинити будівництво та переселити мешканців Єристівки. Протест допоміг організувати та активно підтримав «Останній Бастіон».

Близько 30 людей провели акцію протесту та обмежили рух транспорту на автодорозі Полтава-Кременчук, поблизу с. Солонці Дмитрівської сільської ради міста Горішні Плавні. До акції селян та ОБ приєднався нардеп Сергій Каплін.

Вони висловили свої вимоги та проблеми, які виникли через будівництво ГЗК. Мешканці зазначають, що у селі має місце екологічна катастрофа, яка виражається у тому, що у колодязях пропала вода, будинки валяться, а городи провалюються.

Обурені будівництвом ГЗК мешканці Єристівки перекрили трасу Полтава-Кременчук_1

Зазначимо, що в у квітні у Кременчуцькому районі місцеві мешканці перекривали дорогу з вимогою залишити за громадою заповідник «Білецьківські плавні». Тоді у натовп мітингувальників врізався «Mitsubishi Lancer», внаслідок чого, як мінімум, троє громадян отримали травми.

Обурені будівництвом ГЗК мешканці Єристівки перекрили трасу Полтава-Кременчук_3

Віктор Карпенко


Читайте також:
Полтава
Безпілотні літальні пристрої із додатковим обладнанням поїхали на передову. Завдяки їм фронтовики ефективніше знищують ворога.
вчора, 14:53
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
вчора, 06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
25 квітня, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
25 квітня, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
25 квітня, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45