Полтавське міське управління освіти здійснило закупівель майже на 13 млн грн

ПОЛТАВА
25.08.2016, 11:35
Полтавське міське управління освіти здійснило закупівель майже на 13 млн грн

Прес-конференція учасників усеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» з питань моніторингу освітніх тендерів відбулася сьогодні в Полтавській облдержадміністрації.

На ній презентували результати моніторингу тендерів, що проводилися Управлінням освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради в період квітня-серпня цього року.

– Освічене суспільство – стратегічний ресурс держави. Ні для кого не секрет, що сфера освіти в Україні фінансується, втім не так добре, як хотілося б. У цьому контексті питання раціонального використання бюджетних коштів у сфері освіти набуває неабиякої актуальності. Відтак, за процесом має слідкувати громадськість. Саме тому ми проаналізували договори, укладені Управлінням освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради протягом періду квітня-серпня 2016 року, – повідомив представник «Під контролем» Олександр Ткаченко.

Полтавське міське управління освіти здійснило закупівель майже на 13 млн грн_1

Так напередодні нового навчального року Управління освіти здійснило закупівель майже на 13 мільйонів гривень. Цікаво, що 30 закупівель стосуються лише самого харчування. У порівнянні з минулим роком значно збільшилась кількість закупівель, що стосуються канцелярії та підручників. 

Відтепер це відбувається через відповідні системи, як наприклад ProZorro і забезпечує можливість уникнення корупційних схем та відмивання коштів.

Представники «Під контролем» наголосили про важливість подібного моніторингу, адже за їх словами, це дозволить ефективно контролювати відповідні органи та їх закупівлі на державному рівні.

Читайте також:
Полтава
Безпілотні літальні пристрої із додатковим обладнанням поїхали на передову. Завдяки їм фронтовики ефективніше знищують ворога.
вчора, 14:53
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
вчора, 06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
25 квітня, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
25 квітня, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
25 квітня, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45