«Проблема Макухівського звалища вирішується будівництвом сміттєпереробного заводу» – фахівець із екології Сікалов

ПОЛТАВА
09.07.2016, 11:24

Екологічну проблему Макухівського сміттєзвалища можна вирішити за гроші, які Україна отримує від продажу своєї квоти невикористаного обсягу парникових викидів за Кіотським протоколом. Про це зазначив фахівець із енергетики та екології Геннадій Сікалов на виїзному засіданні полтавської комісії з питань функціонування Макухівського сміттєзвалища.

Сікалов заявив, що проблема звалища вирішується через створення сміттєпереробного комбінату. Фахівець також уточнив, де посадовцям слід шукати фінансової підтримки у реалізації проекту.

– Міністерство охорони навколишнього середовища, держава й уряд щорічно отримують мільярди доларів від продажу своєї квоти парникових газів згідно з Кіотським протоколом. Ці гроші мають бути спрямовані тільки на вирішення екологічних проблем, – зазначив експерт.

«Проблема Макухівського звалища вирішується будівництвом сміттєпереробного заводу» – фахівець із екології Сікалов_1

Фахівця обурило, що міська й обласна влада не вчиняють жодних дій щодо закриття звалища. Замість пропонованої чиновниками рекультивації смітника, Сікалов наполягає на будівництві сміттєпереробного заводу.

– Кіотські гроші можна витратити, зокрема, на проблему Макухівського сміттєзвалища. Полтавська обласна, районна рада та облдержадміністрація повинна розробити проект будівництва переробного заводу, подати цей проект у Міністерство екології на затвердження, отримати кошти на будівництво й вирішити наявну проблему, – Сікалов.

В ТЕМУ: СПЕЦРЕПОРТАЖ. МАКУХІВКА: Полтавська зона відчуження

Мешканці Макухівки виступають за будівництво переробного комбінату. На їхню думку, завод доцільніше будувати не в самій Макухівці.

– Ми розташовані на річці Коломак, що впадає у Ворсклу. У свою чергу Ворскла живить Дніпро. Ці води йдуть у Чорне море. Уявіть собі масштаб екологічного лиха від розташування смітника та його викидів, – активіст Віталій Ільченко.

Місцева громада поставила ультиматум полтавським посадовцям. Макухівці заявили про піший похід у Київ під Адміністрацію Президента та до Міністра екології Семерака, якщо протягом місяця чиновники не почнуть закривати сміттєзвалище чи реалізовувати проект будівництва сміттєпереробного заводу. 

Читайте також:
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
вчора, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
вчора, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
вчора, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45
Полтава
Дрони, тепловізори, планшети й не тільки — так допомагають захисникам України наші земляки. Влада ж Полтави досі свідомо пасе задніх.
24 квітня, 06:10