РФ прагне поділити Грузію і Україну, — представник НАТО

СВІТ
15.10.2019, 11:13
РФ прагне поділити Грузію і Україну, — представник НАТО

Цього понеділка, 14 жовтня, у Лондоні розпочалась щорічна Парламентська асамблея НАТО. Відкривала засідання країн-учасниць військово-політичного альянсу чільний Президент Парламентської асамблеї — Мадлен Мун.

У своїй промові до присутніх вона зокрема зазначила, що путінська Росія здійснює тиск Україну і Грузію, систематично пересуває кордон з окупованих територій вглиб і не звертає увагу на потреби місцевого населення. Мадлен Мун наголосила, що країна-агресор має чіткий план розподілу територій сусідніх держав з метою їхнього повернення у сферу впливу Москви.

«Ми категорично засуджуємо незаконну окупацію України та Грузії, висловлюючи нашу підтримку і солідарність. Ці країни демонструють мужність і витримку, намагаючись зупинити пряму російську агресію, мета якої — поділити ці держави», — заявила Мадлен Мун.

Президент Парламентської асамблеї НАТО також зауважила, що безпосередньо відвідувала адміністративну розділову лінію, встановлену навколо так званої "Південної Осетії". Мадлен Мун побачила, що російські окупанти прагнуть перетворити цю лінію на реальний державний кордон в центрі Грузії не рахуючись з місцевими мешканцями, переважно грузинами, яких змушують залишати домівки й тікати світ за очі.


Читайте також:
Світ
До Держдуми внесли законопроєкт про право судових приставів стріляти в росіян
вчора, 17:24
Світ
Цього року на китайській станції заплановано дві місії вантажних космічних кораблів і дві пілотовані космічні місії.
вчора, 11:42
Світ
Відома своєї відвертою українофобською і протипалестинською позицією жінка знову у центрі скандалу. Цього разу через роботу фотографів.
25 квітня, 21:47
Світ
Парламентарі засудили рішення прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана привітати путіна з його фіктивним переобранням
25 квітня, 17:35
Світ
Бідна острівна азійська держава, де при владі знаходяться вкрай ліві політики, визначилися з курсом. Усе, як заповідали московські товариші.
25 квітня, 14:54
Світ
Поліція з кийками розганяє акцію в Техаському університеті в Остіні.
25 квітня, 10:32