Справа «Онуру»: у Полтаві відбулося судове засідання щодо тиску на слідчих, які займалися справою розкрадання надр (відео)

ПОЛТАВА
11.10.2019, 06:16

Днями, 9 жовтня в Октябрському районному суді міста Полтави відбулося засідання за позовом слідчого ГУНП Олега Лагути по відстороненню слідчого другого слідчого відділу територіального відділу ДБР Владислава Мішуровського.

Нагадаємо, що 8 серпня представники ДБР спільно з представниками Генеральної прокуратури України увірвалися з обшуком до квартири за місцем проживання до слідчого Олега Лагути, який вів розслідування стосовно незаконного видобутку корисних копалин для компанії «Онур».

Обшуком керував слідчий другого слідчого відділу територіального управління ДБР у місті Полтаві Владислав Мішуровський, який заявив, що обшук проводиться за ухвалою судді Московського районного суду міста Харкова.

Представники ДБР діяли з порушенням норм кримінально-процесуального законодавства, зокрема почали обшук лише з одним понятим. Крім того вони перешкоджали діяльності журналістів. Про це на судовому засіданні неодноразово наголошували адвокати Олега Лагути і сам слідчий. Про деталі обшуку, а також самі обставини тиску, який ДБР здійснює на слідчих, можна прочитати ТУТ.

Не зважаючи на цілий ряд аргументів, суддя Ганна Андрієнко вирішила, що підстав для відсторонення від кримінального провадження Владислава Мішуровського немає. Нагадаємо, що раніше на суддю Андрієнко здійснювався тиск із боку прокурора Генеральної прокуратури України Дениса Ковіна. Імовірно, цей тиск таки подіяв.

Деталі – у відеосюжеті.


Читайте також:
Полтава
Московитським загарбникам ніколи не були раді на українській землі. Ворог цього відверто не розуміє, а тому платить велику криваву ціну.
вчора, 19:15
Полтава
Мешканці другого за населенням міста Полтавщини скаржаться у соціальних мережах на дезінформацію. Влада ж закликала не панікувати.
вчора, 14:56
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
вчора, 08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
18 квітня, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
18 квітня, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
18 квітня, 12:27