Як Володимир Зеленський не доїхав до Полтави

ПОЛТАВА
20.07.2019, 09:55
Як Володимир Зеленський не доїхав до Полтави

Інформацію, що Володимир Зеленський планує відвідати Полтаву, я отримав в обідній час 18 липня. За пару годин, після додаткових перевірок, відповідна новина з’явилася на сайті «Останнього бастіону».

Мова йшла про звичайне інформаційне повідомлення, а не якусь політичну заяву. Тим не менше, вже за годину після появи повідомлення я отримав кілька дзвінків від місцевих силовиків із питаннями, чи буде ГО «Останній бастіон» влаштовувати акції протесту під час візиту Зеленського.

Зрозуміти такі побоювання неважко. У співробітників силових структур свої обов’язки (головне – аби під час їхнього виконання вони не порушували правових і, насамперед, моральних норм).

Уже 19 липня, спілкуючись із полтавськими поліцейськими, я почув, що «несподівані» візити Зеленського спричинили чимало клопоту їхнім колегам у різних куточках України. Впродовж виборчої кампанії Зеленський здійснив ряд поїздок, які мали б забезпечити йому образ безкомпромісного «борця зі старою системою» і водночас пройти гладко – без акцій протесту з боку незадоволених його політикою. Зрозуміло, що відповідальним за правопорядок такі поїздки принесли ряд незручностей, адже змушували мобілізувати зусилля за умов, коли достеменно не було відомо, приїде Зеленський чи ні.

Я не тішу себе думкою, що поїздку Зеленського до Полтави зірвала публікація «Останнього бастіону». Але іншою обставиною важко не радіти. Зеленський у президентському кріслі відчуває себе невпевнено і боїться «вулиці».

Чому це добре? Тому що страх перед ініціативною меншістю може стримувати Зеленського від згубних для держави кроків.

Тепер важливо, аби «вулиця» у критичний момент справді не підвела.

Геннадій Сікалов

Читайте також:
Полтава
Безпілотні літальні пристрої із додатковим обладнанням поїхали на передову. Завдяки їм фронтовики ефективніше знищують ворога.
вчора, 14:53
Полтава
Нашим землякам Іллеві Василищенку, Олегу Пруцкову, Ігорю Пугачу, Антонові Левчуку та Олександру Лабунському встановлять пам'ятні дошки.
вчора, 06:08
Полтава
Чиновники з депутатами навіть на тлі війни проти московії не бажають прощатися з окупаційним минулим. Їм до душі ностальгія за втраченим.
25 квітня, 19:25
Полтава
Переправу через ставок у селі Зубівка нарешті привели до задовільного стану. Дарма, що полотно з ямами поруч лишилося незмінним.
25 квітня, 12:32
Полтава
Жодна із «злочинних» влад з 2000 року так і не застосувала, оскільки розуміла його необґрунтованість і несправедливість.
25 квітня, 09:00
Полтава
24-річний уродженець Полтавщини поліг смертю хоробрих у боях Східному фронті. Проститися із захисником вийшла чи не вся громада.
24 квітня, 14:45