Гривня перетнула психологічну позначку та продовжує падіння

ПОЛТАВА
28.08.2018, 13:35

У вівторок, 28 серпня, гривня на міжбанку продовжила дешевшати. Так, НБУ встановив офіційний курс 27,88 за один долар та 32,43 за євро. Зазначимо, за останню добу курс євро виріс на понад одну гривню.

Гривня перетнула психологічну позначку та продовжує падіння_1

На міжбанку долар вже перетнув позначку 28 грн. Втім, це ще не межа — валютні обмінники встановили ще більший курс — в середньому 28,3 грн за долар. Між іншим, придбати євро дешевше ніж за 32,90 стає проблематично.

Прогнози експертів залишаються невтішними — до кінця 2018 року долар досягне 29 грн, як було закладено у цьогорічному бюджеті держави. Як зазначають аналітики, до сезонних коливань та зростання попиту на валюту серед аграріїв, додався певний фактор паніки населення. Саме останнє вплинуло на курс після вихідних. Зростання попиту у населення стимулювало банки до більш агресивних торгів на міжбанку, а відповідно збільшило різницю між попитом та пропозицією.

Читайте також:
Полтава
Як доводить історія, депутати із чиновниками — дзеркало суспільства. Відтак немає сенсу нарікати на владу, коли виборці такі ж дýрні.
06:00
Полтава
Сучасний квадрокоптер опинився у руках фронтовиків, які каратимуть ворога. Земляки пообіцяли ефективно виконувати бойові завдання.
вчора, 19:23
Полтава
Від початку року в області сталися 4 надзвичайні ситуації, коли вигоріла частина екосистеми. Займання виявляють у суху вітряну погоду.
вчора, 13:45
Полтава
Воїн поліг смертю хоробрих 1 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Богданівка на Донеччині. Тиждень не дожив до свого 51-річчя.
вчора, 06:10
Полтава
На природній водоймі неподалік села Піски викрито чергового браконьєра. Неназваний в інтересах слідства чоловік нарибалив 10 кг біоресурсів.
30 квітня, 14:45
Полтава
Лише на безпосередні ремонтні роботи депутати вирішили витратити не менш як 1,5 мільйона гривень. Здати в експлуатацію планують уже влітку.
30 квітня, 08:18