Машівський хабарник Ряднина почав розправи

ПОЛТАВА
03.08.2015, 08:50
Машівський хабарник Ряднина почав розправи

Після публікації на нашому сайті статті про корупційні схеми Машівського прокурора та Машівського голови райсуду - подружньої пари Ряднини, на адресу жителів смт. Машівка, які надали матеріал, посипалися погрози. Людей почали залякувати й чинити на них тиск. Методи все тіж - тітушки, які погрожують розправою.

Ми пересилаємо публікацію послам іноземних держав та українському урядові, щоби забазпечити життя й здоров'я Машівчан від посягання Ряднини та тітушок.

На пошту ГО "Останній Бастіон" надійшов лист від жителів смт. Машівка. У повідомленні машівчани надають докази хабарництва й зловживання службовим становищем Машівського районного прокурора Ряднини В.В. та її чоловіка - голови Машівського райсуду Ряднини В.М.

Людей обурює несправедливість, із якою вони щодня стикаються. ГО "Останній Бастіон" уважає за необхідне висвітлити проблему машівчан, адже питання прокурора-паразита й хабарника та корупційного судді у вертикалі влади знайома нам - досить згадати наші публікації про Полтавських високопосадовців. Схеми хабарництва прокурорів - як Полтавського Стрелюка, так і Машівського Ряднини відрізняються хіба що масштабами, але обидва заслуговують щонайменше люстрації. Надаємо отриманий лист на око полтавців і служби УМВС та Генпрокуратури України від машівчан без правок:

Родина голови Машівського районного суду Ряднини Василя Миколайовича та прокурора Машівського району Ряднини Вікторії Вікторівни отримала незаконно наступні земельні ділянки та нерухомість:

1.Ряднина Василь Миколайович приватна власність на земельну ділянку 0,2000 га. Там збудований двохповерховий будинок за адресою Машівський район, с. Ряське, вул. Тополина, 19 а.;

2.Будинок за адресою Машівський район, сел. Машівка, вул. Леніна, 162, зареєстрований на Ряднину Вікторію Вікторівну (дружина);

3.Квартира за адресою Машівський район, сел. Машівка, вул. Леніна, 131, зареєстрований на Ряднину Л.А. (колишня дружина);

4.Будинок за адресою Машівський район, сел. Машівка, вул. Нова, 14, зареєстрований на Ряднину Л.А. (колишня дружина);

5.Була зареєстрована квартира за адресою Машівський район, сел. Машівка, вул. Леніна, 142, на Ряднину Л.Л. (його мати). В 2013 році була продана;

6.Було зареєстровано квартиру за адресою Машівський район, сел. Машівка, вул. Леніна, 131, кв. 12 за Рядниною В.В (дружина). Була продана.;

7.Зареєстрована земельна ділянка с/г призначення в Машівському районі, с. Абрамівка за Рядниною Р.В. (син) - 2 гектари;

8.Зареєстрована земельна ділянка с/г призначення в Машівському районі, с. Дмитрівка за Рядниною В.М. - 2 гектари;

9.Зареєстрована земельна ділянка с/г призначення в Машівському районі, с. Мала Нехвороща за Рядниною Ю.В. (донька) - 2 гектари;

10.Зареєстрована земельна ділянка с/г призначення в Машівському районі, с. Андріївка за Рядниною В.В. (дружина) - 2 гектари;

За Рядниною Василем Миколайовичем був зареєстрований цілий автопарк автомобілів, ось тільки невелика її частина:

1.Toyota Camry;

2.КІА Соренто;

3.Toyota Highlander;

4.Mitsubishi Pajero Wagon;

5. Ford Mondeo.

6.Honda Pilot

7.Chevrolet Epica

В даний момент зареєстровано автомобіль Toyota Highlander, Honda Pilot орієнтовна вартість кожної складає 50 тисяч доларів. На них два комплекти іменних номерів: державний ВІ 5555 ВТ та приватний Р7777В. Орієнтовна вартість номерів 6000 грн. кожен.

По генеральній довіреності Ряднина В.М. експлуатував та продавав безліч автомобілів, а саме:

1.MERCEDES Vito – 2 шт.;

2.Toyota Camry;

3.Skoda Octavia – 2 шт.;

4.Mitsubishi Pajero Sport білого кольору – 2 шт. в 2013 році;

Також були зареєстровані автомобілі на дружину – прокурора Машівського району Ряднину В.В. та його покійну матір Ряднину Л.Л.

Були зареєстровані автомобілі на сина Ряднину Р.В. (LADA 8-ї моделі – 2 шт., DaewooLanos, SkodaOctavia) та інші.

Велика кількість автомобілів була зареєстрована на цивільного чоловіка доньки Голови Машівського районного суду Ряднини Юлії Василівни Скотаренка Олександра Олександровича.

В цілому через руки голови Машівського районного суду Ряднини В.М. його дружини прокурора прокуратури Машівського району Ряднини В.В., їх близьких родичів пройшло понад 200 автомобілів. Автомобілі змінюються три – чотири рази на рік у «сім’ї» Ряднин.

Ці дані можна встановити через органи ДАІ, нотаріальні дії проведені нотаріусами.

Жодні податки не сплачуються. Держава недоотримала сотні тисяч гривень податків.

Ось неповний перелік інших злочинів, неправомірних дій скоєних головою Машівського районного суду Рядниною Василем Миколайовичем, прокурором Машівської районної прокуратури Рядниною Вікторією Вікторівною їх зятем Скотаренком Олександром Олександровичем та його злочинною групою, сином Рядниною Русланом Васильовичем головою Машівського районного спортивного товариства «Колос»:

(місце скоєння Полтавська область, Машівський район)

1. Люди приймаються на роботу в Машівський районний суд без дотримання вимог чинного законодавства, без відповідної освіти, кваліфікації, досвіду роботи за спеціальністю.

Все вирішує одноособово голова Машівського районного суду Ряднина Василь Миколайович (кого приймати на роботу, кого звільнити).

Всі кадрові питання вирішуються за хабарі, надання сексуальних послуг Ряднині Василю Миколайовичу.

Сексуальні зносини у голови Машівського районного суду Ряднини Василя Миколайовича були з керівником апарата Машівського районного суду Бражник Наталією Миколаївною, помічником судді Машівського районного суду Свистун Ларисою Станіславівною і Панасенко Надією Анатоліївною.

Крім голови Машівського районного суду Ряднини Василя Миколайовича фактично самим судом, розглядом судових справ працівниками, керує його дружина – прокурор Машівського району Ряднина Вікторія Вікторівна.

2. Голова Машівського районного суду та його дружина прокурор Машівського району Ряднина Вікторія Вікторівна вважають себе фактично керівниками району на протязі протягом 20 років. При всіх владах вони фактично керують районом та втручаються в роботу всіх державних органів для вирішення питань на користь своєї родини. Це і відділ освіти, як було потрібно отримати гарні оцінки для своєї доньки Ряднини Ілони Василівни, це і районна державна адміністрація, районна рада, як було потрібно отримати теплі місця для свого сина Ряднини Руслана Васильовича, це і Машівський ЗАГС, як було потрібно отримати місце начальника для своєї доньки Ряднини Юлії Василівни, це і відділ земельних ресурсів, як було потрібно оформити «незаконно» земельні ділянки для всієї родини Ряднин.

3. Голова Машівського районного суду Ряднина Василь Миколайович відкрито хизувався своєю дружбою з такими депутатами «регіоналами», як Лелюк Олексій Володимировичта ректор Національного університету «Одеська юридична академія» Ківлов Сергій Васильович в якого навчається його донька Ряднина Ілона Василівна. Світлини з цим «регіоналом» тривалий час прикрашали кабінет голови Машівського районного суду до революції гідності.

4. Голова Машівського районного суду Ряднина Василь Миколайович порушуючи всі моральні норми, етику судді в своєму робочому кабінеті зі своїми друзями фермерами, керівниками правоохоронних органів району, керівниками середніх ланок ГПУ «Полтавагазвидобування», радгосп «Світанок» розпиває спиртні напої, грає в азартні ігри і вступає в сексуальні зносини з зазначеними вище працівницями суду. Все це відбувається під портретом Президента та державними символами України.

5. Земельна ділянка в селі Ряське Машівського району Полтавської області голові Машівського районного суду Ряднині Василю Миколайовичу та його дружині прокурору Машівського району Ряднині Вікторі Вікторівни виділена з порушенням чинного законодавства з боку сільського голови Тютюнник Сергія Григоровича.

На ці порушення він пішов через тиск та погрози зазначених вище осіб.

Також двохповерховий будинок Ряднини В.М. та Ряднини В.В. стоїть в природоохоронній зоні, безпосередньо на березі річки Оріль., понад 30 метрів берегової зони огороджено парканом.

Все це є порушенням чинного законодавства, але цим особам дозволено так чинити вони «недоторкані».

6. Син голови Машівського районного суду Ряднини Василя Миколайовича та його дружини прокурора Машівського району Ряднини Вікторі Вікторівни працює головою районної організації СТ «Колос», але вже понад 3 роки на робочому місці перебуває максимум кілька годин на місяць, так як проживає в м. Полтава. Але його звільнити за прогули ніхто не може бо його крешують такі впливові батьки. Під їх кришуванням син замість того, щоб займатися роботою районної організації «Колос» поширювати спорт в районі, в м. Полтава відкриває заклади громадського харчування, такі як «Таверна» по вулиці Матросова та інші.

Навіть заробітну плату знімає в банкоматах м. Полтава, за місцем проживання по вул. Боженка, а це кожен місяць три тисячі гривень вже понад тири роки. Які збитки нанесені району…?!

7. Крім того перебуваючи на державній службі (керівником відділу молоді і спорту Машівської районної державної адміністрації паралельно «неофіційно» працював адміністратором ФК «Нове життя» с. Андріївка, за що отримував значні кошти, що також є порушенням чинного законодавства.

8. Також за рахунок впливових родичів голови Машівського районного суду Ряднини Василя Миколайовича та його дружини прокурора Машівського району Ряднини Вікторі Вікторівни їхня невістка Ряднина Лауразаймається реалізацією контрафактних золотих виробів на території Машівського району та м. Полтави. Чи не з цих доходів оплачуються потім поїздки до екзотичних країн ?!. А де дохід держави?!

9. Голова Машівського районного суду Ряднини Василь Миколайовича та його дружина прокурор Машівського району Ряднина Вікторія Вікторівна вже понад 20 років зловживаючи своїм службовим становищем незаконно матеріально збагачуються за рахунок підприємств ГПУ «Полтавагазвидобування» та СГП «Світанок», а саме, на працівників підприємств брали путівки на оздоровлення до санаторіїв, а відпочивали самі. Брали і беруть продукти харчування (м’ясо, сири, сметану,овощі та інш…) проводять заправку особистого автотранспорту. І це все триває десятиріччями. Це державних десятки тисяч гривень!!!

10. Голова Машівського районного суду Ряднини Василь Миколайовича та його дружина прокурор Машівського району Ряднина Вікторія Вікторівна користуючись службовим становищем, за допомогою погроз, шантажу допомогли своєму другу, компаньйону Пономаренку Олександру Олексійовичу вирішити питання про стягнення коштів з громадянина Штрикуль Миколи Миколайовича мешканця с. Базилівщина.

Під час аварії в с. Базилівщина Машівського району, цей громадянин без оформлення ДТП, експертизи, встановлення винних, шляхом тиску з боку зазначених вище осіб виплатив повну вартість автомобіля Пономаренку Олександру Олексійовичу, а це понад 30 тисяч гривень.

11. Головою Машівського районного суду Рядниною В.М. та прокурором Машівського району Рядниною В.В. користуючись своїм службовим становищем, без оформлення ДТП, експертизи, суда та слідства, залучення страхових компаній, оцінення збитків, виявлення винного, стягнуто було кошти з громадянина Брах Сергія Миколайовича в сумі понад 10 тисяч гривеньна користь свого зятя Скотаренка Олександра Олександровича.

12. Головою Машівського районного суду Рядниною Василем Миколайовичем з метою отримання неправомірної вигоди від Пономаренка Олександра Олексійовича за сфальсифікованими документами та доказами, винесено неправомірне рішення по справі за цивільним позовом Бортніка Валентина Івановича до Андріївської сільської ради про виділення земельної ділянки – паю.

13. Також головою Машівського районного суду Рядниною Василем Миколайовичем від громадянина Калініченка Івана Івановичамешканця м. Карлівка в знак вдячності за прийняття на роботу в Машівський районний суд внучки Матріченко Ольги, отримано неправомірну вигоду, а саме: державні номерні знаки на автомобіль Р7777В, що означає Ряднина Василь вартістю понад 6 тисяч гривень. Схожі номера має дана працівниця суду М 7777О, що означає Матріченко Ольга. Це по мірках Машівського районного суду дуже круто!!! Разом з тим на автомобілях Ряднини В.М. існують і інші не «круті» номера ВІ 5555ВТ, так би мовити на кожен день.

14. Голова Машівського районного суду Ряднини Василь Миколайовича та його дружина прокурор Машівського району Ряднина Вікторія Вікторівна користуючись службовим становищем оформляли в Машівській ЦРЛ фіктивні лікарняні, а самі в цей час перебували на відпочинку за кордоном.

В цьому можна пересвідчитись звіривши лікарняні зазначених осіб з даними прикордонної служби стосовно перетину кордону.

15. Будівництво будинку в Полтавській області, Машівського району в с. Ряське по вулиці Тополина, 19 а на березі річки Оріль голові Машівського районного суду Ряднині Василю Миколайовича та його дружині прокурору Машівського району Ряднині Вікторії Вікторівні велося підприємствами Машівського району, а саме : ТОВ «Чиста Криниця» с. Кошманівка керівник Степаненко Євгеній Ілліч (як винагорода за неправомірні рішення винесені головою Машівського районного суду Рядниною В.М. на користь даного підприємства та підприємствами ГПУ «Полтавагазвидобування» які знаходяться на території Машівського району, зокрема тим же сільгосппідприємством «Світанок» с. Базилівщина.

В даному будівництві приймали також участь й інші громадяни, фермерські господарства так чи інакше «вдячні» голові суду та його дружині прокурору.

16 Для будівництва зазначеного будинку родиною голови суду та прокурора району Ряднин не потрачено жодної копійки з власної кишені. Всі будматеріали, будівельні роботи, оздоблення будинку, вікна, двері, паркан, ворота, пісок на пляж, причал для катера, меблі в будинок голові Машівського районного суду Ряднині Василю Миколайовичу та його дружині прокурору Машівського району Ряднині Вікторії Вікторівні було надано в якості «хабара».

17 Крім того в усіх домоволодіннях які належать голові Машівського районного суду Ряднині Василю Миколайовича та його дружині прокурору Машівського району Ряднині Вікторії Вікторівні, його першій дружині Ряднині Л.А., сину Ряднині Р.В., зятеві Скотаренку О.О. ремонт робили громадяни, які проходили стороною при розгляді справ головою Машівського районного суду Рядниною Василем Миколайовичем або його дружиною прокурором Машівського району Рядниною Вікторією Вікторівною.

18 Неодноразово голова Машівського районного суду Ряднина Василь Миколайович та його дружиною прокурор Машівського району Ряднина Вікторія Вікторівна користуючись неправомірно своїми службовими становищами брали для виконання тяжких фізичних робіт в себе вдома, на дачі осіб які відбували покарання у вигляді арешту у Машівському РВ УМВС України у Полтавській області. Цих людей називаючи «мелкі».

19 В 2014 році у Машівському районному суді відповідно до законодавства відбулося фіктивне переобрання голови Машівського районного суду Ряднини В.М. Судді Машівського районного суду Січиокно Тетяна Олександрівна, Косик Світлана Миколаївна, Кравець Світлана Володимирівна під тиском погроз, шантажу, залякування з боку прокурора Машівського району Ряднини Вікторії Вікторівни були змушені проголосувати за її чоловіка Ряднину Василя Миколайовича.

20 Заступником голови Машівського районного суду Ряднини В.М. являється Косик Світлана Миколаївна, яка свого часу була одним із засновників партійної організації Партії Регіонів у Машівському районі. Працювала до обрання суддею на підприємстві депутата регіонала Лелюка Олексія Володимировича, дружбою з яким до революції гідності хизувалися голова Машівського районного суду Ряднина Василь Миколайович та його дружина прокурор Машівського району Ряднина Вікторія Вікторівна. В знак вдячності Лелюку О.В. суддю Косик С.М. зробили заступником голови Машівського районного суду.

21 Голова Машівського районного суду Ряднина Василь Миколайович та його дружина прокурор Машівського району Ряднина Вікторія Вікторівна беручи хабарі, використовуючи свої посади для отримання благ для своєї родини прикривалися завжди іменем Закорецького Олександра Віталійовича, який працював в апараті Генеральної прокуратури України. Всі свої беззаконня покривали тим, що в них кум генерал в Генеральній прокуратурі їх кришує і їм нічого не буде.

22 Голова Машівського районного суду Ряднина Василь Миколайович та його дружина прокурор Машівського району Ряднина Вікторія Вікторівна вступили в злочинний зговір і стосовно умовно – дострокового звільнення від відбування покарання у виправній колонії № 9 с. Кустолово Суходілка Машівського району Полтавської області.

Прокурор Машівського району Ряднина В.В. спершу перебирає справи засуджених, вибираючи потрібних людей «фінансово спроможних», а потім за хабар в розмірі 1200 $ за допомогою свого чоловіка - голови Машівського районного суду Ряднини В.М. звільняє цих людей. Кошти передаються заступником начальника ВК № 9 в лазні виправного закладу цьому ж Ряднині В.М. Були випадки коли хабар голова Машівського районного суду Ряднина В.М. отримував безпосередньо в своєму кабінеті, але для цього працівникам ВК № 9 додатково потрібно було організувати застілля.

23 За всі адміністративні правопорушення де мірою покарання були громадські роботи голова Машівського районного суду Ряднина В.М. так чи інакше в будь якому вигляді отримував хабаря. Це можна легко довести піднявши всі матеріали справ у суді і опитавши відповідних осіб.

Питання стосовно отримання коштів вирішував самостійно або через начальника ДАІ Машівського району.

24 По всіх кримінальних справах які перебувають у в провадженні Машівського РВ УМВС України в Полтавській області рішення стосовно їх розвитку приймає одноособово прокурор Машівського району Ряднина В.В. Кошти отримуються нею, або через начальника Машівського РВ УМВС України в Полтавській області Пиляй Олександра Миколайовича чи через його заступника Пиляй Анатолія Володимировича, чи через нового члена родини Ряднин – помічника дільничного Машівського РВ УМВС України в Полтавській області Щербину Олександра.

25 Голова Машівського районного суду Ряднина Василь Миколайович та його дружина прокурор Машівського району Ряднина Вікторія Вікторівна покривають злочинну діяльність цивільного чоловіка своєї доньки Ряднини Юлії Василівни Скотаренка Олександра Олександровича жителя с. Селещина. Цей громадянин на території Машівського району займається скупкою крадених горючо смазочних матеріалів з сільськогосподарських підприємств району, ВП «Надежда», УПГГК «Полтавагазвидобування», сільгосппродукції тих же с/г підприємств з подальшим перепродажем та отриманням злочинних доходів. Крім того зять голови Машівського районного суду Ряднини Василя Миколайовича та його дружини прокурора Машівського району Ряднини Вікторії Вікторівни з громадянином Кошовим Олегом Олександровичем жителем с. Селещина організував злочинну групу по перепродажу автомобілів з кримінальним минулим. Це автомобілі двійники, автомобілі з перебитими номерами кузовів та агрегатів і автомобілі після ДТП. Автомобілі реалізуються громадянам як безпроблемні, нові. Як виникають проблеми з ошуканими покупцями, правоохоронними органами їх вирішують голова Машівського районного суду Ряднина Василь Миколайович та його дружина прокурор Машівського району Ряднина Вікторія Вікторівна.

Вся злочинна діяльність зятя голови Машівського районного суду та його дружини прокурора Машівського району відбуваються за адресами Машівський район, с. Селещина, вул. Першотравнева, 28 та Жовтнева, 112.

26 Будинок за адресою с. Селещина вул. Жовтнева, 112 Скотаренко О.О. отримав за допомогою тих же впливових родичів Ряднини В.М. та Ряднини В.В. Був відібраний у громадян ромської національності безкоштовно, насильно. В подальшому Скотаренко О.О. відкрив там сауну.

Дійсні власники домоволодіння і земельної ділянки взагалі перебувають в Російській федерації і не підозрюють, що залишились без нічого.

27 Зять голови Машівського районного суду Ряднини В.М. та прокурора Машівського району Ряднини В.В. Скотаренко О.О. за допомогою громадянина Жигілія Віктора Григоровича, працівника ВП «Надежда», скоїв викрадення ГСМ з території даного підприємства, але покарання вдалося уникнути і справа була зам’ята завдяки тому ж голові Машівського районного суду Ряднині В.М. та його дружині прокурору Машівського району Ряднині В.В. і їхньому особистому знайомству з директором ВП «Надежда» Батраченком Віктором Володимировичем.

Зять голови Машівського районного суду Ряднини В.М. та прокурора Машівського району Ряднини В.В. Скотаренко О.О. неодноразово зі своїми поплічниками Кошовим Олегом Олександровичем та Білокозом Вячеславомпопадав в поле зору правоохоронців Полтавської області, зокрема в управління по боротьбі з організованою злочинністю, УДАІ в Полтавській області, але уникали покарання завдяки тим же Ряднині В.М. та Ряднині В.В.

28 Неповнолітнім сином Скотаренка О.О. Вадимом було скоєно крадіжку з магазину громадянки Велічко Олени селеще Машівка, але за сприянняродички - прокурора Машівського району Ряднини В.В. справа була спущена на галямах.

29 За окрему плату голові Машівського районного суду Ряднини В.М. та прокурору Машівського району Ряднини В.В. проблеми своїх друзів, близьких, знайомих вирішують їх діти Ряднина Ю.В., Ряднина Р.В. та зять Скотаренко О.О.

30 Голова Машівського районного суду Ряднина Василь Миколайович та його дружина прокурор Машівського району Ряднина Вікторія Вікторівна кришують злочинний вивіз пального, «крадіжки» з території філії управління з переробки газу та газового конденсату ПАТ «Укргазвидобування» працівником цього підприємства, громадянином Макаренко Василем Івановичем. Крім того за окрему плату Ряднині В.М. та Ряднині В.В. які будучи прокурором та суддею готують Макаренко В.І. позови до суду. Цей громадянин завдяки цьому вирішує позитивно всі справи які проходять в Машівському районному суді на свою користь.

31 Головою Машівського районного суду Рядниною В.М. з роботи був звільнений судовий розпорядник Машівського районного суду Шамайда Владислав Миколайович (хоча його тесть Табачний Віктор Антонович щедро одарював рибою, рибалками родину Ряднин) щоб за хабар прийняти на цю посаду сина голови фермерського господарства «Добробут» Пономаренка Олександра Олексійовича у якого Ряднина В.М. та Ряднина В.В. є негласними тіньовими партнерами у с/г бізнесі.

32 Голова Машівського районного суду Ряднина В.М. використовуючи своє службове становище та становище своєї дружини прокурора Машівського району Ряднини В.В. чинить тиск на голову Базилівщинської сільської ради Дегтяр Анатолія Юрійовича, для того, щоб виділити землю для фермерського господарства «Добробут», того ж Пономаренка О.О. Члени виконкому Базилівщинської сільської ради взагалі не приймали рішення стосовно виділення землі фермерському господарству «Добробут» на території Базилівщинської сільської ради.

33 Головою Машівського районного суду Рядниною В.М. за ціною значно нижче ринкової було придбано автомобіль MitsubishiPajeroSport білого кольору у громадянина Бобошко Віктора Васильовича мешканця с. Кошманівка, Машівського району. Це була так би мовити винагорода голові Машівського районного суду Ряднині В.М. за те що громадянин Бобошко В.В. не був позбавлений водійських прав за керування автомобілем в нетверезому стані та скоєння ДТП .

34 Головою Машівського районного суду Рядниною В.М. було винесено за відома незаконне рішення по справі № 540/1152/14-ц від 30.09.2014 за позовом ТОВ «Чиста Криниця» с. Кошманівка про визнання права власності на нерухоме майно. Відповідно до цього рішення державі нанесено значні матеріальні збитки, а Ряднина В.М. отримав матеріальну винагороду від ТОВ «Чиста Криниця» с. Кошманівка у вигляді допомоги у будівництві будинку в с. Ряське, вул. Тополина 19 а, ремонту квартири сина Ряднини Р.В. у м. Полтава по вул. Боженка.

По інших аналогічних позовах підприємству ТОВ «Чиста Криниця» в Машівському районному суді суддями які не беруть хабарі було відмовлено.

35 Ряднина Василь Миколайович був прийнятий на посаду судді Машівського районного суду через підкуп, фальсифікацію та службову підробку документів, так як свого часу з лав правоохоронних органів в 90-х роках взагалі був звільнений за статтею. Перебуваючи на посаді працівника відділу ОБХСС Машівського райвідділу внутрішніх справ сам займався розкраданням та незаконною наживою користуючись своєю посадою.

36 Суддею Машівського районного суду Рядниною В.М. було винесено за відома незаконне рішення по цивільній справі за позовом Захарченко Валентини Георгіївни (голови Коновалівської сільської ради Машівського району). Колишній чоловік цієї посадової особи Захарченко Сергій Іванович помирає в 2006 році, до цього вони були розлучені 5 років, але щоб отримати спадщину (земельну ділянку - пай) Захарченко В.Г. Суддя Ряднина В.М за хабар виносить потрібне рішення, і зазначена вище громадянка успадковує незаконно земельну ділянку – пай.

37 По цій же сільській раді цією ж головою Коновалівської сільської ради Захарченко В.Г. було зроблено фіктивний заповіт на мешканця с. Коновалівка Машівського району громадянина Кривегу Василя Яковича, стосовно успадкування земельної частки – паю, який також в подальшому через суддю Машівського районного суду Ряднину В.М., його незаконне рішення був так би мовити узаконений. Голова с/г підприємства Кривега В.Я. умів щиро дякувати.

38 В селиші Машівка було скоєно ДТП громадянином Бойко Віктором Васильовичем в стані алкогольного сп’яніння з рейсовим автобусом, але за сприяння голови Машівського районного суду Ряднини В.М. (особисто виїжджав на місце події) дана справа також зійшла на нівець.

39 Голова Машівського районного суду Ряднина В.М. такий «добрий господар», що навіть коли мінялася покрівля на Машівському районному суді (старий шифер) забрав обгородити власну земельну ділянку і будинок поблизу селище Машівка в напрямку м. Карлівка. Він там стоїть і по нині.

40 Цікава доля продажу цієї земельної ділянки та двоповерхового будиночку головою Машівського районного суду Рядниною В.М. та прокурором Машівського району Рядниною В.В. Машівською районною прокуратурою і Машівським районним судом розглядалася кримінальна справа стосовно лікарів Машівської ЦРЛ. Які видавали фіктивні рецепти на наркотичні препарати, в даній справі головою Машівського районного суду Рядниною В.М. та прокурором Машівського району Рядниною В.В. вирішувалось хто в цій справі з лікарів винний, а хто ні (маючи вплив на працівників Машівського РВ УМВС України в Полтавській області, Машівської районної прокуратури та Машівський районний суд).

Одні лікарі отримали реальний термін ув’язнення, інші умовний, а щоб не чіпати правоохоронцям дружину голови Машівської районної ради Бондаренка Олександра Михайловича теж лікаря Бондаренко Олену Володимирівну, подружжя прокурора та судді запропонували їм в знак вдячності «купити» в них зазначену вище земельну ділянку та будинок за ціною значно вищою ринкової.

Подружжя Бондаренків були змушені погодитися на дану пропозицію, хоть все це їм було непотрібно, але виходу вони не мали голові Машівського районного суду Ряднині В.М. та прокурору Машівської районної прокуратури Ряднині В.В. потрібно було «віддячити».

41 В супереч законодавству України головою Машівського районного суду Рядниною В.М. та прокурором Машівського району Рядниною В.В. побудувано даний будинок на березі річки Оріль в природоохоронній зоні. Закривши парканами місцевим жителям прохід до річки Оріль. Також зазначаємо що всупереч законодавству голова суду та прокурор розташували будинок у недопустимій близькості до водойми.

42 В літній час голова Машівського районного суду Ряднина В.М. постійно в стані алкогольного сп’яніння катає своїх гостей на потужному моторному човнові по р. Оріль чим наражає на небезпеку мешканців с. Ряське та відпочивальників.

43 Зазначаємо, що прокурор Машівського району Ряднина В.В. на одному місці, по суті на одній посаді працювала понад 20 років. Ніяких тобі не ротацій ні вимог відповідно до Закону України «Про прокуратуру». Ті прокурори які заважали працювати родині Ряднин, а це прокурори Машівського району Главданс Іван Йосипович, Гладченко Олександр Михайлович змушені були перейти на інші роботи в прокуратурі Полтавської області. Така ж участь спідкала й неугодних суддів Машівського районного суду та працівників. Все це робилося за участі тих же Ряднин.

44. В Машівській районній прокуратурі постійно працює тільки прокурор Бульбах Наталія Миколаївна якій теж за хабар подружжя Ряднин допомогло туди влаштуватися.

За сприяння тих же прокурора Ряднини В.В. та судді Ряднини В.М. помічник прокурора Машівського району Бульбах Н.М. отримала собі трикімнатну квартиру за рахунок районного бюджету, яку відразу і приватизувала. За це потрібно було служити родині Ряднин.

45 Ще одним каналом збагачення голови Машівського районного суду Ряднини В.М. є отримання хабарів за прийняття «потрібних» рішень через приватного підприємця з надання юридичної допомоги Кабась Зої Дмитрівни.

46 Голова Машівського районного суду Ряднина Василь Миколайович та його дружина прокурор Машівського району Ряднина Вікторія Вікторівна за «хабарі» від Штрикуль Юрія Олександровича мешканця вирішують питання, що зазначений громадянин з чотирма умовними непогашеними термінами так і не потрапив реально за грати. Хоча статті по цих справах тяжкі – це крадіжки, торгівля наркотиками.

47 Голова Машівського районного суду Ряднина Василь Миколайович ще працюючи в Машівському РВ УМВС використовуючи своє службове становище незаконним шляхом у громадян заволодів квартирою за адресою селище Машівка, вул. Леніна, 142. (так само як пізніше вчинив по вул. Жовтневій 112 у с. Селещина Машівського району для свого зятя Скотаренко О.О. для відкриття сауни.).

48 Голова Машівського районного суду Ряднина Василь Миколайович та його дружина прокурор Машівського району Ряднина Вікторія Вікторівна вирішують всі питання і мають тіневу частку у бізнесі громадянина Пусікан Сергія Петровичамагазин «Гурман» та м’ясна лавка в центрі селища Машівка. В усіх питаннях стосовно бізнесу, а саме залякування конкурентів вирішення земельних питань (незаконний захват земельної ділянки в селищі Машівка під літню площадку поряд з магазином «Гурман») скрізь громадянин Пусікан С.П. Погрожує прізвищем та посадами родини Ряднин.

Коли потрібно ті втручаються і шляхом погроз, шантажу вирішують необхідні питання, за що отримують кожен місяць щедрі девіденти. В цілому Ряднина В.М. та Ряднина В.В. залякують мешканців Машівського району понад 20 років.

49 Голова Машівського районного суду Ряднина Василь Миколайович та його дружина прокурор Машівського району Ряднина Вікторія Вікторівна за постійні хабарі у вигляді коштів, меблів, побутової техніки, відпочинку від бізнесмена Коваль Ігоря Борисовича мешканця селища Машівка вирішують всі питання з правоохоронними органами стосовно його синів Володимира та Вадима, це бійки (побиття громадянина Тулупенка Юрія Володимировича), крадіжки, розповсюдження наркотиків, скоєння Ковалем Вадимом Ігоровичем в стані алкогольно сп’яніння ДТП в селищі Машівка, вул. Ювілейна з громадянином Волошеним Сергіємв ході чого був пошкоджений автомобіль останнього. Відповідальності ніхто не поніс, збитки не відшкодував.

50 Зазначаємо, що за значний грошовий хабар від громадянина Коваля Ігоря Борисовича його син Коваль Володимир Ігоровичбув влаштований на роботу до прокуратури в селище Козельщина Полтавської області, тією ж родиною Ряднин.

51 Голова Машівського районного суду Ряднина Василь Миколайович та його дружина прокурор Машівського району Ряднина Вікторія Вікторівна за грошове винагородження неодноразово вирішували проблеми з правоохоронними органами, громадянину Пелеху Юрію Миколайовичу мешканцю селище Машівка. Останній кримінальний елемент взагалі вважає голову Машівського районного суду Ряднину В.М. своїм особистим другом, про що свідчить сторінка друзів у нього в соціальній мережі. Гроші єднають всіх!!!?

52 Головою Машівського районного суду Рядниною В.М. було винесено незаконне рішення по цивільній справі за участю Жолонко Олександра Віталійовича, Мельничук Олени Ільївни, Коваль Ігоря Борисовича стосовно поділу приміщення за адресою селище Машівка вул. Леніна, 117. Головою Машівського районного суду Рядниною В.М. громадянці Мельничук О.І. без законних підстав незаконним рішенням було передано у власність підвальне приміщення за цією ж адресою. Через кілька років злякавшись скарг з боку інших учасників процесу Жолонка О.В. і Коваля І.Б. голова суду Ряднина В.М. змінив своє рішення.

53 Шляхом залякуванням голови Дмитрівської сільської ради Машівського району Шаповала Івана Миколайовича з боку голови Машівського районного суду Ряднини Василя Миколайовича та його дружини прокурора Машівського району Ряднини Вікторії Вікторівни йому було незаконно надано земельну ділянку на території Дмитрівської сільської ради (для с/г призначення). Рішення було підроблене з боку сільського голови (рішення про виділення земельної ділянки приймалося ним одноособово, без членів виконкому). Після набуття розголосу по даному факту рішення було скасовано. Документи знищені.

54 Голова Машівського районного суду Ряднина Василь Миколайович та його дружина прокурор Машівського району Ряднина Вікторія Вікторівна отримували неодноразово хабарі від громадянина Видюк Миколи Олександровича за вирішення наступних питань:

1.За легкий вирок та без відбування реального покарання його сином Видюк Костянтином Миколайовичем, за скоєння ДТП з смертельним кінцем в стані алкогольного сп’яніння в селищі Машівка. Загинула молода дівчина. Справа розглядалася Рядниною В.М., без участі батьків загиблої, матеріали справи були сфабриковані в прокуратурі Машівського району прокурором Рядниною В.В (заяви потерпілої сторони). Обвинувачений Видюк К.М. не сів за грати за скоєний злочин, коли загинула людина, за хабар голові Машівського районного суду Ряднині В.М. та прокурору Ряднині В.М. в розмірі 200 тисяч гривень, та за умови виїзду за межі Полтавської області (щоб не милив очі). В даний час Видюк К.М. переховується у м. Черкаси. Водійські права за сприяння голови Машівського районного суду були повернуті йому відразу.

2.Другий син зазначеної вище особи Видюк Володимир Миколайович скоїв ДТП на трасі Харків-Київ в районі села Велика Багачка. Голова Машівського районного суду Ряднина В.М. особисто виїжає на місце аварії та залагоджує справу за хабар.

3.У своєї дружини в 2010 році Видюк Володимир Миколайович у цивільному позові відбирає дитину , це відбулося за участю родини Ряднин та винагороди останнім.

4.Громадянину Видюку Володимиру Миколайовичу за володіння автомобіля в стані алкогольного сп’яніння головою Машівського районного суду Рядниною В.М. було накладено адміністративне стягнення у вигляді попередження, хоча на той час по законодавству, вже існувало тільки стягнення у вигляді штрафу. Чого не зробиш за хабар, від провіреної людини.

55 Голова Машівського районного суду Ряднина Василь Миколайович користуючись своїм службовим становищем, зловживаючи ним, отримав безкоштовно від Приватного підприємця Шепетенка Генадія Вікторовича мешканця сел. Машівка, саджанці троянд у кількості 100 штук. Свою нахабну поведінку голова Машівського районного суду Ряднина В.М. пояснював тим, що ці троянди його змусив вимагати тодішній голова апеляційного суду Полтавської області.

Взагалі беручи хабарі голова Машівського районного суду Ряднина В.М. завжди говорить, що це не йому, а Голові апеляційного суду і Голові судової адміністрації Полтавської області.

56 Голова Машівського районного суду Ряднина Василь Миколайович взагалі знахабнів до того, що все пальне, яке викрадалося на підприємстві УПГГК с. Базилівщина його працівниками переливав до власної машини перед вікнами Машівського районного суду та Машівської районної центральної лікарні серед білого дня.

57 Головою Машівського районного суду Рядниною В.М. за безкінечні «могоричі», накриті «поляни» з боку начальника СГ управління Машівського райдержадміністрації Палатая Федіра Васильовича була прийнята на роботу до Машівського районного суду його донька Жигилій Інна Федорівна.

58 Головою Машівського районного суду Рядниною В.М. неодноразово безкоштовно з його боку в кафе виправної колонії ВК 9 Кустолово Суходілка Машівського району відзначалися різноманітні свята (новий рік, день працівників суду). Всі ці святкування для голови Машівського районного суду Ряднини В.М. та його оточення були безкоштовні, за рахунок державної установи ВК 9 (державного бюджету України). Під час одного з таких святкувань головою Машівського районного суду Рядниною В.М. в стані алкогольного сп’яніння було скоєно напад та побиття начальника Машівського РВ УМВС Ткаченка Василя Васильовича (свідки учасники святкування понад 20 осіб), але завдяки корумпованим зв’язкам голови суду Ряднини В.М. та його дружини прокурора Ряднини В.В. справу вдалося залагодити.

59 В даний час здійснюється тиск на працівників Машівського відділення Карлівської МДПІ Головного управління міндоходів у Полтавській області та вищестоящого керівництва головного апарату, з боку голови Машівського районного суду – Ряднини Василя Миколайовича та його дружини Ряднини Вікторії Вікторівни – помічника прокурора Машівського району.

Ці люди користуючись своїм службовим становищем, за допомогою погроз, тиску, шантажу, фальсифікацій вимагають в працівників податкового органу приховати те, що ними, відповідно до Закону України «Про засади запобігання та протидію корупції» внесено не достовірні відомості у декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 рік.

А саме, Головою Машівського районного суду Рядниною Василем Миколайовичем приховано (не внесено) до декларації автомобіль, який було ним придбано і який знаходиться у його власності. Вартість автомобіля становить понад 1 мільйон гривень. Звичайно, податки сплачені не були.

Ним же, в декларацію не внесено земельну ділянку 0,2000 га та двоповерховий будинок в сері Ряске, Машівського району, на березі річки Оріль.

Крім того Рядниною Василем Миколайовичем в графі «Водні засоби» декларації не внесений потужний моторний човен, який знаходиться у його користуванні.

60. Прокурором Машівського району Рядниною Вікторією Вікторівною, яка являється дружиною Голови Машівського районного суду Ряднини Василя Миколайовича внесено наступні неправдиві дані, а саме: земельна ділянка – 0,2000 га. в селі Ряське, Машівського району, яка зареєстрована за її чоловіком Рядниною В.М. та ніде не зазначено будинок.

Отже, ці люди грубо порушуючи Закон України «Про засади запобігання та протидію корупції» напряму попадають під дію Закону України «Про очищення влади», проте вони намагаються уникнути покарання.

Голова Машівського районного суду та помічник прокурора Машівського району не хочуть покидати свої теплі крісла, хоч і отримують пенсії.

61. Голова Машівського районного суду Ряднина Василь Миколайович користуючись свої службовим становищем незаконно (шляхом фальшування, залякуванням працівників медичної установи) отримав собі групу інвалідності з серцево – судинних захворювань. Це та людина, яка веде активний спосіб життя, так би мовити «ні в чому собі не відмовляє», придається усім земним утіхам, та людина яка тільки перед отриманням групи знаходилася на короткостроковому лікарняному, і зробила ІІ групу інвалідності, щоб отримувати ще один додатковий дохід.

62. Ми просимо громадськість, правоохоронні органи розібратися, як людина з таким діагнозом, перебуваючи інвалідом ІІ групи може керувати Машівським районним судом, їздити на автомобілях – позашляховиках «Преміум» класу, мати дозвіл на носіння (використання) вогнепальної, травматичної зброї, мати право на керування водним транспортом, перепродувати за рік мінімум 2-3 автомобіля «Преміум» класу і не сплачувати податки державі, при цьому вносячи постійно не достовірні дані до декларації всі ці останні кілька років.

63. Голова Машівського районного суду Ряднина В.М., отримує пенсію по ІІ групі інвалідності, просимо перевірити законність надання такої пенсії та правильність її нарахування пенсійним фондом у Машівському районі.

64. Прокурор Машівського району Ряднина В.В. отримує пенсію. Просимо перевірити законність надання такої пенсії та правильність її нарахування пенсійним фондом у Машівському районі і пояснити, як людина державний службовець може одночасно отримувати заробітну плату та пенсію.

65. Ряднина Василь Миколайович працюючи ще в апараті Полтавської обласної прокуратури, потім начальником районного управління юстиції, суддею займався перепродажем машин. Податки не сплачував. Збитки державі за ці роки колосальні.

Користуючись своїм службовим становищем примушував приватного підприємця Вовк Сергія Володимировича (власник станції технічного обслуговування автомобілів в селищі Машівка) безкоштовно ремонтувати свої автомобілі, підготовляти їх для подальшого перепродажу і збагачення родини Ряднин.

66. Використовуючи та зловживаючи своїм службовим становищем Голова Машівського районного суду Ряднина Василь Миколайович та його дружина прокурор Машівського району Ряднина Вікторія Вікторівна змусили керівника філії управління з переробки газу та газового конденсату ПАТ «Укргазвидобування» взяти на роботу їхню доньку Ряднину Юлію Василівну. Прийняття на роботу відбулося в супереч законодавству. Без відповідної фахової освіти, досвіду роботи вона була прийнята на роботу на посаду психолога.

67. Голова Машівського районного суду Ряднина Василь Миколайович та його дружина прокурор Машівського району Ряднина Вікторія Вікторівна щоб впливати на люстрацій ний процес в Машівському районі через свої корумповані зв’язки «упхали» свого сина голову Машівського районного спортивного товариства «Колос» Ряднину Руслана Васильовича до організації Правий сектор. Їх синок Ряднина Р.В. нарік себе головою Правого сектору в Машівському районі. В цьому випадку де поділося гасло Правого сектору «Народжені майданом!!! Загартовані війною!!!». Ряднина Р.В. жодного дня не був на майдані, тим паче не брав участі у війні на Сході країни, і ніколи не візьме, бо дитина таких впливових батьків ніколи не піде воювати. Це приспособанець такий самий як його батько - Голова Машівського районного суду Ряднина Василь Миколайович та його мачуха – прокурор Машівської районної прокуратури Ряднина Вікторія Вікторівна.

Виходячи з вище наведених фактів просимо Вас по громадянах Голові Машівського районного суду Ряднині Василю Миколайовичу, прокурору Машівської районної прокуратури Ряднині Вікторії Вікторівні, голові районного спортивного товариства «Колос» Ряднині Руслану Васильовичу, зятю Скотаренку Олександру Олександровичу та його злочинній групі провести перевірку та притягти до кримінальної відповідальності.

З повагою та надією на допомогу ГО «Майдан Машівчини» та небайдужі і замучені свавіллям «сім’ї» Ряднин Машівчани!!! 

Читайте також:
Полтава
Полтавські «зелені ямщики» присмокталися до бюджету міста, ігноруючи війну. Добре, що є громади в області, які вкладаються в оборону.
08:18
Полтава
«Зелені ямщики» готуються зустрічати з квітами московитів. Натомість селяни в області вкладаються у нашу спільну перемогу над ворогом.
вчора, 19:27
Полтава
На сьомий день пошуків правоохоронці повідомили про знайдення дитини без ознак життя. Тіло перебувало у водоймі аж на Київщині.
вчора, 06:01
Полтава
На превеликий жаль, проблеми з дурнями та дорогами характерні не тільки для росії. У Полтавському краю теж вистачає подібного.
21 квітня, 13:54
Полтава
Важливі на передовій ресурси покликані прискорити спорудження нових і посилення наявних бліндажів із шанцями. Тил рішуче допомагає фронту.
21 квітня, 11:36
Полтава
Комунальна мафія Полтаватеплоенерго в змові із суддівською мафією продовжує тероризувати споживачів.
20 квітня, 15:35