Полтавщина серед лідерів по виробництву меду в Україні

ПОЛТАВА
20.08.2018, 13:00

Україна посіла п’яте місце у світовому рейтингу виробництва меду, та перше серед Європейських країн. До переліку найбільших виробників потрапили 8 областей, зокрема і Полтавщина.

Полтавщина серед лідерів по виробництву меду в Україні_1

Про це повідомили в офісі віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

https://www.facebook.com/UA.EU.NATO/posts/1866849470096331

Загалом Україна виготовляє понад 100 тис. тонн на рік, тобто 6% світового меду.

«Сьогодні в Україні налічується близько 400 тисяч бджолярів, на яких припадає 4 млн вуликів. Основними виробниками меду є вісім областей: Вінницька, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Житомирська, Миколаївська, Полтавська і Кіровоградська», – зазначається у повідомленні.

На ці регіони припадає 70% усього українського меду. Наразі ми експортуємо його до 35 країн світу. Серед найбільших імпортерів США, Німеччина, Польща і Франція. Лише в країни ЄС торік було поставлено понад 50 тис. тонн (з них понад 5 тис. тонн за безмитною квотою).

Нагадаємо, Україна повністю вичерпала квоту на безмитні поставки меду, виноградного і яблучного соків до ЄС усього лише за 10 днів.

Читайте також:
Полтава
Тільки у справах можна пізнати справжню сутність людини. Приклад влади Полтави показує, що містом керують перефарбовані зрадники.
14:45
Полтава
Попри те, що обласні чиновники обіцяли розчистити річище, водойма все більше стає схожою на відстійник. Куди поділи бюджетні кошти?
06:10
Полтава
Не минає і дня, щоби небайдужі мешканці Полтавського краю не надіслали на передову гуманітарний вантаж. Військо потребує харчів.
вчора, 19:06
Полтава
Як доводить історія, депутати із чиновниками — дзеркало суспільства. Відтак немає сенсу нарікати на владу, коли виборці такі ж дýрні.
вчора, 06:00
Полтава
Сучасний квадрокоптер опинився у руках фронтовиків, які каратимуть ворога. Земляки пообіцяли ефективно виконувати бойові завдання.
01 травня, 19:23
Полтава
Від початку року в області сталися 4 надзвичайні ситуації, коли вигоріла частина екосистеми. Займання виявляють у суху вітряну погоду.
01 травня, 13:45