Хворий на шизофренію депутат від БПП, що скоїв ДТП із жертвою, досі не покараний

ПОЛТАВА
24.02.2016, 17:32
Хворий на шизофренію депутат від БПП, що скоїв ДТП із жертвою, досі не покараний

Голова Народної ради при Полтавській міській раді Володимир Дащенко стверджує, що в Полтавській міській раді є депутат від партії «БПП-Солідарність», хворий на шизофренію. У підтвердження Дащенко надає докази у вигляді копії медично-соціальних експертиз і виписок з історії хвороби. Згідно з ними, депутат Полтавської міськради від «БПП» Сергій Чередніченко має довідку інваліда ІІ групи і незворотне психічне захворювання «шизофренія».

Хворий на шизофренію депутат від БПП, що скоїв ДТП із жертвою, досі не покараний _1

Хворий на шизофренію депутат від БПП, що скоїв ДТП із жертвою, досі не покараний _3

Історія з психічними розладами Сергія Чередніченка сягає 2008 року. Тоді Чередніченко отримав довідку Полтавського обласного МСЕКу (центру медично-соціальної експертизи), у якій зазначена інвалідність ІІ групи з ураженням опорно-рухового апарату. Через рік Чередніченко «переоформиться» на інваліда ІІІ групи за загальним захворюванням. Але ще в червні 2008 року в Полтавській обласній клінічній лікарні імені Скліфосовського С. Чередніченку ставлять консультативний висновок: РЕАКТИВНИЙ ПСИХОЗ і розлад поведінки, а в липні 2008 року лікар О.В. Савченко з Полтавської обласної клінічно-психіатричної лікарні імені Мальцева встановлює пацієнту Чередніченку діагноз – ШИЗОФРЕНІЯ.

Хворий на шизофренію депутат від БПП, що скоїв ДТП із жертвою, досі не покараний _5

Хворий на шизофренію депутат від БПП, що скоїв ДТП із жертвою, досі не покараний _7

Хворий на шизофренію депутат від БПП, що скоїв ДТП із жертвою, досі не покараний _9

Хворий на шизофренію депутат від БПП, що скоїв ДТП із жертвою, досі не покараний _11

Хворий на шизофренію депутат від БПП, що скоїв ДТП із жертвою, досі не покараний _13

Хворий на шизофренію депутат від БПП, що скоїв ДТП із жертвою, досі не покараний _15

Не беремо до уваги інвалідність Чередніченка за проблемами з опорно-руховим апаратом. Розглянемо, що означає встановлений у червні 2008 року діагноз ШИЗОФРЕНІЯ. 

За коментарем ми звернулися до Ірини Лукашенко, в.о. головного лікаря Полтавського обласного психоневрологічного диспансеру:

«Шизофренія відноситься до тяжких психічних розладів із хронічним перебігом. Психотичні розлади (шизофренія, зокрема) – протипоказання для обіймання високих і керівних посад. Вважаю, що людина з таким діагнозом не може працювати депутатом. Узагалі, не зустрічала людей, які перенесли психоз і були депутатами. Керувати транспортними засобами можна лише після 5 років ремісії (пацієнт не потрапляє у стаціонар, отримує амбулаторне лікування)».

За документами, наданими головою Народної ради Полтави при Полтавській міськраді, Сергій Чередніченко у 2008 році отримав завірений МСЕКом діагноз ШИЗОФРЕНІЯ. Тобто, мінімум до 2013 року він не мав законного права керувати транспортними засобами. Але 16.07.2010 року в с. Мгар, Лубенського району, Полтавської області Сергій Чередніченко скоїв ДТП, у результаті якого загинув шестирічний хлопчик.

Інтернет сайти рясніють інформацією про ДТП за участю Чередніченка, але багато сторінок або видалені, або деактивовані. Зокрема, стаття про ДТП зникла з сайту 0532. Схоже, депутату є, що приховувати, тому він старанно «підчищає» сліди.

На сьогоднішній день Чередніченко не поніс відповідальності за скоєне ДТП, входить до лав партії «БПП». Окрім того, він  є депутатом Полтавської міської ради.

Через це постають питання до Президента Петра Порошенка:

Яким чином партія «БПП-Солідарність» набирає депутатів до своїх лав? Чому Сергій Чередніченко з шизофренією перебуває у провладній партії і є обличчям Гаранту в Полтавській міській раді?

Згідно з Законом України про інформацію, уважати публікацію офіційним зверненням до правоохоронних органів та прокуратури Полтавської області. У зв’язку з вищевикладеним текстом, робимо запити на відповідні інстанції:

1) Чому депутат від «БПП» Сергій Чередніченко з розладами психіки обіймає посаду депутата Полтавської міської ради, чим несе потенційну небезпеку оточенню.

2) Хто надав право хворому на шизофренію Чередніченку керувати автомобілем у 2010 році?

3) Чому Сергій Чередніченко досі не покараний за скоєне у 2010 році ДТП, унаслідок чого загинула 6-річна дитина?

4) Чому Сергій Чередніченко досі не покараний за вчинення розбійного нападу на працівників МСЕКу, унаслідок чого головний лікар Жабо Т.М. отримала тілесні ушкодження, а з установи були вкрадена медична документація конфіденційного характеру.

Хворий на шизофренію депутат від БПП, що скоїв ДТП із жертвою, досі не покараний _17

Хворий на шизофренію депутат від БПП, що скоїв ДТП із жертвою, досі не покараний _19

Результати журналістського розслідування «Останній Бастіон» викладе на своєму сайті, соціальній спільності та в друкованому виданні.

P.S. Одночасно «Останній Бастіон» робить пропозицію внести до виборчого законодавства пункт, згідно з яким кандидати в депутати мають надати довідки з психоневрологічного диспансеру про відсутність психічних захворювань.

Читайте також:
Полтава
Поліція спільно з природоохоронцями вилучила півтора кілометра браконьєрських сіток у Кременчуцькому районі. Злодіїв не вдалося затримати.
08:29
Полтава
Невідомі особи без дозвільної документації здійснили геодезичні й вибухові роботи у ландшафтному парку «Гадяцький». Завдано збитків державі.
вчора, 19:14
Полтава
Він написав понад 60 антиукраїнських статей на замовлення московії
вчора, 17:11
Полтава
Чиновники та депутати нашого краю здебільшого лишаються осторонь війни. Для них ніби не існує нічого, крім глибини власної кишені з грошвою.
вчора, 12:27
Полтава
46-річний військовослужбовець поліг у бою проти московитів за село Урожайне на Донеччині цього тижня. Він не дозволив ворогу просунутися.
вчора, 06:00
Полтава
Незламний воїн поліг смертю хоробрих торік 20 липня, виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку. Тепер його Чин увічнено у граніті.
17 квітня, 19:06