Лише половина самозайнятих осіб сплачує податки

ПОЛТАВА
03.08.2018, 11:40

За статистикою, в Україні лише 964 тисячі з 1,9 мільйона самозайнятих осіб мають офіційні банківські рахунки. Всі інші – отримують кошти на рахунки фізичних осіб й відповідно уникають від сплати податків. 

Лише половина самозайнятих осіб сплачує податки_1

Про це повідомив заступник глави ДФС Євгеній Бамбізов, підводячи підсумки зустрічі з представниками банків.

ДФС направила банкам вимогу надавати детальну інформацію по усім ФОП, що мають рахунки як фізособи. На думку фіскалів, це допоможе покращити контроль за оподаткуванням ФОП.

"Податки повинні платити всі - і великий бізнес, і ФОП. З цим банкіри згодні. Відповідно до закону, ДФС відправила банкам вимогу надавати інформацію за всіма ФОП, які мають рахунки як фізособи. З цим масивом інформації ми будемо працювати для залучення до адекватного оподаткування максимальної кількості підприємців", – пише Бамбізов на своїй сторінці у Фейсбукові (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1769341123189053&id=100003395489057).

Також він порадив підприємцям самостійно звернути увагу на те, як вони декларують доходи.


Читайте також:
Полтава
Тільки у справах можна пізнати справжню сутність людини. Приклад влади Полтави показує, що містом керують перефарбовані зрадники.
14:45
Полтава
Попри те, що обласні чиновники обіцяли розчистити річище, водойма все більше стає схожою на відстійник. Куди поділи бюджетні кошти?
06:10
Полтава
Не минає і дня, щоби небайдужі мешканці Полтавського краю не надіслали на передову гуманітарний вантаж. Військо потребує харчів.
вчора, 19:06
Полтава
Як доводить історія, депутати із чиновниками — дзеркало суспільства. Відтак немає сенсу нарікати на владу, коли виборці такі ж дýрні.
вчора, 06:00
Полтава
Сучасний квадрокоптер опинився у руках фронтовиків, які каратимуть ворога. Земляки пообіцяли ефективно виконувати бойові завдання.
01 травня, 19:23
Полтава
Від початку року в області сталися 4 надзвичайні ситуації, коли вигоріла частина екосистеми. Займання виявляють у суху вітряну погоду.
01 травня, 13:45