Обурені будівництвом ГЗК мешканці Єристівки перекрили трасу Полтава-Кременчук

ПОЛТАВА
14.06.2017, 12:30
Обурені будівництвом ГЗК мешканці Єристівки перекрили трасу Полтава-Кременчук

Десятки селян вийшли на протест через те, що «Ferrexpo» збирається забудовувати черговий гірничо-збагачувальний комбінат. На годину вони перекрили трасу Полтава-Кременчук та звернулися до керівництва країни з вимогами зупинити будівництво та переселити мешканців Єристівки. Протест допоміг організувати та активно підтримав «Останній Бастіон».

Близько 30 людей провели акцію протесту та обмежили рух транспорту на автодорозі Полтава-Кременчук, поблизу с. Солонці Дмитрівської сільської ради міста Горішні Плавні. До акції селян та ОБ приєднався нардеп Сергій Каплін.

Вони висловили свої вимоги та проблеми, які виникли через будівництво ГЗК. Мешканці зазначають, що у селі має місце екологічна катастрофа, яка виражається у тому, що у колодязях пропала вода, будинки валяться, а городи провалюються.

Обурені будівництвом ГЗК мешканці Єристівки перекрили трасу Полтава-Кременчук_1

Зазначимо, що в у квітні у Кременчуцькому районі місцеві мешканці перекривали дорогу з вимогою залишити за громадою заповідник «Білецьківські плавні». Тоді у натовп мітингувальників врізався «Mitsubishi Lancer», внаслідок чого, як мінімум, троє громадян отримали травми.

Обурені будівництвом ГЗК мешканці Єристівки перекрили трасу Полтава-Кременчук_3

Віктор Карпенко


Читайте також:
Полтава
Не минає і дня, щоби небайдужі мешканці Полтавського краю не надіслали на передову гуманітарний вантаж. Військо потребує харчів.
вчора, 19:06
Полтава
Як доводить історія, депутати із чиновниками — дзеркало суспільства. Відтак немає сенсу нарікати на владу, коли виборці такі ж дýрні.
вчора, 06:00
Полтава
Сучасний квадрокоптер опинився у руках фронтовиків, які каратимуть ворога. Земляки пообіцяли ефективно виконувати бойові завдання.
01 травня, 19:23
Полтава
Від початку року в області сталися 4 надзвичайні ситуації, коли вигоріла частина екосистеми. Займання виявляють у суху вітряну погоду.
01 травня, 13:45
Полтава
Воїн поліг смертю хоробрих 1 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Богданівка на Донеччині. Тиждень не дожив до свого 51-річчя.
01 травня, 06:10
Полтава
На природній водоймі неподалік села Піски викрито чергового браконьєра. Неназваний в інтересах слідства чоловік нарибалив 10 кг біоресурсів.
30 квітня, 14:45