Реформація №3 Дмитро Нетовканий, патрульний із Миколаєва, ногою наступив на голову людині

УКРАЇНА
06.07.2017, 08:30

«ОБ» започаткував спецпроект «Реформація», у якому ми без масок і прикрас показуємо справжнє обличчя нової поліції.

Події свавілля силовиків, особливо в Полтаві, на Кіровоградщині, безкарність Врадіївки, замовчування Княжичів тощо, довели неспроможність нинішньої правоохоронної системи. Системи, яка тільки в 2017 році обходиться українським платникам податків у 16, 6 млрд грн (при загальному бюджеті МВС на цей рік 49,2 млрд грн.). Системи, яка з огляду на останні події, покликана знищувати свій народ, а не захищати його. Системи, яка попри гучну піар кампанію і змінену назву, зберегла старі кадри і відпрацьовані схеми.

РЕФОРМАЦІЯ №3

Інспектор патрульної поліції м. Миколаїв Дмитро Нетовканий навмисно наступив на обличчя бійцеві добровольчого батальйону Кирилу Калашніку під час зустрічі нардепа Надії Савченко з місцевими жителями, коли її закидали яйцями.

Жахливий вчинок Нетовканий зробив у присутності камер і сотень свідків.

Відео свавілля поліції миттєво поширилося в Інтернеті. Люди жорстоко засудили дії патрульного, вимагали проведення службового розслідування і притягнення винного до покарання.

Реформація №3 Дмитро Нетовканий, патрульний із Миколаєва, ногою наступив на голову людині_1

«Моральний виродок, аваківський пес у Миколаєві наступив ногою на обличчя лежачого на землі, закутого в кайданки ветерана АТО. Пишаюсь, що люди миттєво дали відсіч аваківським цепним псам. Сам поліцай повинен постати перед судом. Аваков мусить також відповісти за дії своїх підлеглих!
Аваківську тварюку вдалось ідентифікувати. Це миколаївський патрульний Дмитро Нетовканий. Номер його поліцейського жетона – 0004909», – Ростислав Демчук, кореспондент видання «Час». 

Згодом Нетовканий попросив вибачення у Калашніка. Якщо це можна так назвати.

ЧИТАЙТЕ: «Пробач. Не втримав рівновагу» – патрульний вибачився перед потерпілим, якому наступив на голову

Інспектор пояснив, що йому здалося, ніби затриманий поліцейськими Калашник намагався плюнути в правоохоронців, а сам патрульний намагався закритися від плювка (ногою! – ред.):

– Стрессовая рабочая ситуация. Да, я понимаю, что у нас вся работа стрессовая, но, возможно, не до конца сдержавшись, я не смог удержать равновесие. Я не до конца помню то, что происходило. Прости меня. Пусть это станет уроком не только для меня, но и для всех, кто носит форму в нашей стране. Я думаю, что наш сегодняшний диалог этому подтверждение. Прости».

Постраждалий Кирило Калашнік зазначив, що отримав вибачення, але інцидент буде вважати вичерпним тоді, як буде проведено розслідування.

Начальник поліції Миколаєва зазначив, що патрульний на час службової перевірки відсторонений від виконання службових обов’язків. Також він отримав максимальне покарання у вигляді неповної посадової відповідальності. Якщо з боку патрульного буде ще якийсь проступок, його звільнять, сказав Ахрамеев.