2017 рік побив рекорд: за субсидіями звернулося 8 млн українських сімей

ПОЛТАВА
15.01.2018, 08:46
2017 рік побив рекорд: за субсидіями звернулося 8 млн українських сімей

Всі рекорди, незважаючи на запевнення Президента і уряду про поліпшення добробуту українців, побив 2017 р. – за 11 місяців за субсидіями звернулося 8 млн сімей, а виплати склали 55,4 млрд грн по комуналці і 1,9 млрд – по зрідженому газу і пічному паливу. Легко підрахувати, що за рік доведеться виплатити мінімум 62 млрд грн, але є ще і борг бюджету за попередні роки, що перевищує 23 млрд.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Олександр Сергієнко, кандидат фізико-математичних наук, юрист, директор аналітико-дослідницького центру «Інститут міста». За його даними, заборгованість населення за ЖКП за 2016 р. зросла втричі – з 8,8 млрд до 29 млрд грн і трималася на цьому рівні весь 2017-й. У листопаді борг населення побив усі попередні рекорди і склав 30,6 млрд грн, а рівень оплати опустився до 89%.

«У підсумку підприємства ЖКГ та облгази недоотримали через борги населення і невиплат з держбюджету колосальну суму – 53,6 млрд грн, тому ставити питання про якість комунальних послуг просто некоректно, – зазначає експерт. – Зрозуміло, що комунальники, як будь-які нормальні господарники в такій ситуації, починають всіма правдами і неправдами «економити» – недогревати теплоносій, не подавати гарячу воду влітку (коли її собівартість втричі вище тарифу), недокачувати холодну на верхні поверхи, бодяжити природний газ повітрям на ГРС і застосовувати ще чимало інших хитрощів, про які ми навіть не здогадуємося».

Читайте також:
Полтава
Мешканець Великобудищанської громади до останнього подиху боронив рідну землю від загарбників. Тепер чоловік у Небесному Воїнстві України.
14:47
Полтава
Полтавським «зеленим ямщикам» слід брати приклад із колег по цеху. Але, коли бажання сприяти перемозі України немає, то воно і не з'явиться.
06:02
Полтава
У міській раді склалася типова для всіх органів виконавчої влади ситуація. Так, одним набридло виконувати свої обов'язки, іншим їх мало.
вчора, 12:18
Полтава
Чоловік рибалив в акваторії Кам'янського водосховища неподалік села Орлик Полтавського району. Тепер доведеться заплатити штраф.
вчора, 07:00
Полтава
Депутати з чиновниками погодили план щодо усунення назв, які мають російське або совєцьке походження. Виявляється, не все ще декомунізовано.
26 березня, 20:23
Полтава
Нерестова заборона в області діятиме до кінця весни. Це дозволяє природоохоронцям кількісно відновлювати наявність прісних біоресурсів.
26 березня, 14:45