«Чергова російська гібридна провокація» – Болгари протестують проти спроб Москви плекати міф про «освобождение от фашизма»

СВІТ
03.09.2019, 04:58
«Чергова російська гібридна провокація» – Болгари протестують проти спроб Москви плекати міф про «освобождение от фашизма»

В Болгарії політики, експерти та громадські активісти протестують проти планів російського посольства продемонструвати виставку «Визволення Болгарії».

Йдеться про входження на територію республіки радянських військ у вересні 1944 року, повідомляє «Балканський оглядач» з посиланням на NEWS.BG.

«Визволення Болгарії» було звільненням Болгарії від себе самої та її перетворенням на колонію Москви, написав в себе на Фейсбуці політолог Огнян Мінчев.

«Чергова кричуща російська гібридна провокація проти держави та суспільства за співучасті проросійських елементів у нашій країні», – заявила Атлантична рада Болгарії.

Депутат Європарламенту Александр Йорданов порушив питання про вину Радянського Союзу перед болгарським народом. Він нагадав, що загальна кількість загиблих болгар, у тому числі страчених без суду та вироку, за перші місяці комуністичного терору становить 30 000.

Читайте також:
Світ
Адміністрація президента Джозефа Байдена дозволила збільшити кількість палестинців. Прохачів притулку із Ґази запрошують до США.
вчора, 21:38
Світ
На думку Кемерона, це стане «небезпечною ескалацією».
вчора, 18:07
Світ
Загалом на виробництво боєприпасів виділено близько 6 млрд доларів.
вчора, 16:55
Світ
Вони могли готувати диверсії на об’єктах критичної інфраструктури країни.
вчора, 10:42
Світ
Президент Польщі подав до Сейму законопроєкт «на випадок війни»
вчора, 09:05
Світ
Туристичні польоти на орбіту триватимуть від трьох до шести днів, тоді як експедиція на МКС триватиме близько десяти днів.
02 травня, 11:51