Ймовірний убивця Зелімхана Хангошвілі міг бути пов’язаним із найманцями з ПВК «Вагнера»

СВІТ
03.09.2019, 06:01

Ймовірний убивця Зелімхана Хангошвілі, що користується іменем Вадима Соколова, міг бути пов’язаним із найманцями з Приватною військовою компанією «Вагнера».

Про це заявив виданню «Більд» Патрік Зенсбург, член парламентського комітету ФРН з контролю за діяльністю спецслужб.

Нагадаємо, що злочин було скоєно в Берліні 23 серпня. Кілер під’їхав до Хангошвілі на велосипеді і вбив його трьома пострілами, два з яких були здійснені в голову.

Хангошвілі брав участь у другій чеченській війні, був польовим командиром, воював на боці Шаміля Басаєва і Аслана Масхадова.

«The Insider», «Bellingcat» і «Der Spiegel» стверджують, що закордонний паспорт імовірного вбивці Хангошвілі не є біометричним і був надрукований 18 липня 2019 року. Він виданий на ім’я Вадима Андрійовича Соколова з датою народження 20 серпня 1970 року. Такої людини немає у жодній базі включно ФМС «Роспаспорт», відзначають розслідувачі.

Читайте також:
Світ
Адміністрація президента Джозефа Байдена дозволила збільшити кількість палестинців. Прохачів притулку із Ґази запрошують до США.
03 травня, 21:38
Світ
На думку Кемерона, це стане «небезпечною ескалацією».
03 травня, 18:07
Світ
Загалом на виробництво боєприпасів виділено близько 6 млрд доларів.
03 травня, 16:55
Світ
Вони могли готувати диверсії на об’єктах критичної інфраструктури країни.
03 травня, 10:42
Світ
Президент Польщі подав до Сейму законопроєкт «на випадок війни»
03 травня, 09:05
Світ
Туристичні польоти на орбіту триватимуть від трьох до шести днів, тоді як експедиція на МКС триватиме близько десяти днів.
02 травня, 11:51