«Російська пропаганда відтворює найгірші зразки сталінізму» – у Польщі відповіли на заяви Путіна

СВІТ
22.12.2019, 08:17
«Російська пропаганда відтворює найгірші зразки сталінізму» – у Польщі відповіли на заяви Путіна
Фото: PAP/EPA / SERGEI KARPUKHIN

На репліки очільника Кремля відреагували у МЗС та Інституті нацпам’яті.

У Польщі відповіли на заяви президента РФ Володимира Путіна, озвучені на пресконференції 19 грудня. Під час цієї пресконференції Путін спробував зняти з СРСР відповідальність за розпалювання Другої світової війни.

Нагадаємо, що тоді ж московський очільник назвав все Причорномор'я і східну частину України «споконвічно російськими територіями».

У польському Інституті національної пам’яті заявили, що сучасна російська пропаганда відтворює найгірші зразки сталінізму і нагадали про масштаби злочинів, здійснених СРСР за часів Другої світової війни.

Паралелі зі сталінізмом провели і в польському МЗС.

«Ми з занепокоєнням та недовірою відзначаємо заяви представників влади Російської Федерації, у тому числі президента Володимира Путіна щодо походження та перебігу Другої світової війни, які являють собою помилкове бачення подій. Вони посилаються на пропагандистські повідомлення часів сталіністського тоталітаризму, які засудив навіть радянський лідер Микита Хрущов», – йдеться у заяві польського МЗС.

Читайте також:
Світ
Після початку повномасштабної агресії, ініційованої Кремлем, маленька балтійська республіка теж відчула на собі наслідки путінських амбіцій.
21 квітня, 07:00
Війна
Попри нестачу боєприпасів, особливо для артилерії, безпосередня небезпека нашій країні зараз не загрожує. Але Європа має поспішити.
16 квітня, 19:57
Економіка
Польські підприємці не підтримують протестувальників, але і не заважають блокувати кордон. Ця критична ситуація вбиває бізнес обох країн.
05 квітня, 19:17
Політика
Станом на сьогодні опозиційні діячі північного сусіда України не мають змоги скинути диктатуру. Білорусь окупована російськими військами.
01 березня, 06:09
Політика
НАТО і ЄС не можуть поводитися так, ніби зараз мирний час. Допомогти Україні здолати російського агресора — моральний обов'язок Заходу.
20 лютого, 19:21
Світ
Естонія з Латвією розпочали будівництво фортифікацій на російському кордоні. У Таллінні та Ризі побоюються агресивних дій Москви.
16 лютого, 06:07