2500 українських сиріт силоміць вивезли на Росію, – розслідування

КРИМІНАЛ
31.05.2023, 18:24
2500 українських сиріт силоміць вивезли на Росію, – розслідування
Фото: Verstka.Media

У "кращих" традиціях сталінської диктатури путінський режим довів свою кровожерливу українофобію, переплюнувши антисемітизм гітлерівців.

Про це йдеться у журналістському розслідуванні, підготовленого й оприлюдненого незалежним медіапроєктом "Важные истории", передає інформаційна агенція "Останній Бастіон".

Як вдалося з'ясувати нашим іноземним колегам, представники окупаційно-терористичного контингенту РФ в особі омбудсвумен Марії Львової-Бєлової вивезли 2,5 тисячі сиріт, починаючи з 24.II.2022.

«На Росії існує державний банк даних дітей-сиріт та дітей, які залишилися без піклування батьків. Там публікують анкети малечі, яку можна взяти під опіку чи усиновити. Кількість українських дітей, яким російська влада відкрито шукає прийомну сім'ю, може становити майже дві з половиною тисячі осіб.

Власне, незмінна з часів СССР каральна система РФ не має на увазі пошук українських родичів цих дітей, які б могли взяти їх під опіку. Фактично Росія не надає дітям можливості залишитися в Україні. Взагалі все українське з малечі прагнуть винищити», – коментує ситуацію правозахисник і співробітник Міжнародного кримінального суду Ксенія Хелль.

Журналісти-розслідувачі встановили, що у вказаному держбанку з'явилися сироти, яких депортували з України, деякі з дітей до депортації перебували у дитячих будинках, в інших – батьки загинули під час повномасштабної війни.

2500 українських сиріт силоміць вивезли на Росію, – розслідування_1

«Найбільше такої малечі, в якої по факту крадуть національну ідентичність, – у Москві, Ленінградській, Ростовській і Нижньогородській областях, а також у кількох містах на Крайній Півночі. У держустановах українських сиріт "перевиховують". Як це відбувається? – Дуже просто і типово.

"Прищеплюють патріотичні почуття", влаштовують зустрічі із російськими військовиками, які повернулися з фронту (серед них були помічені й "вагнерівці") та вчать плести маскувальні сітки для окупаційної армії. Тому і повернутися до України ці діти, станом на тепер, не мають жодних шансів», – додає пані Ксенія Хелль.

Міжнародна правозахисниця додає, збудована Кремлем система розрахована на повну інтеграцію української малечі у російське середовище, адже ні диктатор Владімір Путін, ні омбудсвумен Львова-Бєлова не збираються повертати дітей в Україну.

«Ми знаємо з точністю, як у швейцарського годинника, що пані Львова-Бєлова – безпосередній архітектор цієї химерної системи. В її владі було створити механізм можливого повернення, щоби можна було поновити початкові документи, за бажання знайти родичів в Україні. З тих свідчень, які знаходяться у відкритих джерелах і в розпорядженні прокурора у Гаазі, випливає, що саме вона є тією людиною, яка ухвалювала рішення про те, щоб створити цю систему настільки бездушною та злочинною.

Ситуація із дітьми-сиротами вивезених із тимчасово окупованих регіонів України доволі критична і невизначена. Як правило, вони не мають законних представників, які могли б приїхати за ними до Росії. Ми поки не знаємо, як допомогти офіційній українській владі повернути викрадену малечу», – невтішно резюмує Ксенія Хелль.

Між тим, як раніше вже повідомляв "Останній Бастіон", сенатори США вимагають від Пентаґону невідкладно передати Міжнародному суду у Гаазі докази російських злочинів в Україні.

2500 українських сиріт силоміць вивезли на Росію, – розслідування_3
Читайте також:
Історія
Найстрашнішим злом (другим після совєтів) для українців під час Другої світової війни були мадяри. Вони втопили у крові не одне село.
17 березня, 12:04
Полтава
У вересні 1943 року за наказом військового коменданта Полтави спеціальна група знищила майже 19 тисяч музейних експонатів. Пам'ятаємо!
15 березня, 20:26
Кримінал
Російський режим розробив методичну базу для «перевиховання»малечі. Силоміць депортованим українцям втовкмачують, що вони — «росіяни».
12 березня, 19:14
Війна
Його «здав» інший окупант, якого воїни ЗСУ взяли у полон.
08 березня, 16:11
Війна
Їх звинувачують у воєнних злочинах, які полягають у нанесенні ударів по цивільних об'єктах в Україні
05 березня, 15:33
Війна
Яким має бути міжнародний трибунал щодо України і кого саме судитимуть.
24 лютого, 09:23