Богдана перекосило, коли я сказав Зеленському про продаж округу за $ 1,5 млн, — Антон Поляков

УКРАЇНА
18.11.2019, 08:21
Богдана перекосило, коли я сказав Зеленському про продаж округу за $ 1,5 млн, — Антон Поляков

У «Слузі народу» діють за схемами, за якими звикли діяти старі політичні сили, на критиці яких прийшов до влади Зеленський.

Не є виключенням і продаж виборчих округів.

Про деталі цього продажу в інтерв’ю НВ розповів народний депутат, обраний по 206-му округу в Чернігівській області, Антон Поляков, якого нещодавно виключили з фракції.

За словами Полякова, продажем округів на Чернігівщині займався керівник штабу «Слуги народу» в Чернігівській області Павло Халімон. Одним із «покупців» був впливовий забудовник Максим Микитась. Посередником виступав бізнес-партнер Халімона Валерій Давиденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Внутрішня опозиція у фракції налічує близько 40 осіб, Зелений Франкенштейн довго не проживе

«Співробітники служби безпеки Микитася повідомили мені, що Микитась завіз Валерію Давиденку $ 1,5 млн доларів за програш мажоритарника Слуга народу в моєму 206 окрузі. Інші округи по області також продали. За скільки — не знаю. Також мені відомо, що в 208-му окрузі, де обирався сам Давиденко і його колега Борис Приходько (позафракційний депутат, обраний в 210 окрузі) були навмисно поставлені слабкі кандидати від Слуги народу. Забудовник був на гачку у силовиків і будь-яким способом хотів потрапити в Раду. Гроші, швидше за все, вимив з обороту Укрбуду. Чув, що сумками вивозили готівку з офісу компанії», – повідомив нардеп.

Поляков припускає, що з продажу округів мав зиск керівник Офісу президента Андрій Богдан.

«Богдан сказав, що про все знає. І Халімон не матиме відношення до керівних посад ні в партії, ні в парламенті. І додав, що ми — молодці. Я йому повірив, а він пообіцяв, що всі передасть президенту. Але, при цьому, Халімона зробили заступником голови фракції і комітету», – сказав Поляков.

«У вересні обговорювалося питання партійного будівництва. Я підійшов до президента і тихо сказав: Володимире Олександровичу, я не хочу, щоб на місцевих виборах повторилося те, що відбувалося на парламентських, коли продавалися округи і нас свої ж мочили. Президент був дуже здивований. Богдан стояв поруч і його перекосило. Я зрозумів, що Богдан нічого йому не розповідав або ж повідав свою версію», – додав нардеп.