​Латентний кандидат в мери Жиденко мріє про Полтаву, як про хутір під Ростовом

ПОЛТАВА
22.01.2015, 13:35
​Латентний кандидат в мери Жиденко мріє про Полтаву, як про хутір під Ростовом

Сьогодні в Полтаві пройшла презентація громадської ініціативи «Нова Полтава», яка стане стартовою платформою Лева Жиденка в боротьбі за крісло міського голови на виборах, які відбудуться вже цього року.

Ще один з вірогідних кандидатів в мери Полтави бізнесмен і депутат облради Лев Жиденко, заявив про створення громадської ініціативи під власним керівництвом, чим фактично розпочав передвиборчу агітацію.

Утім за гаслом кампанії «Нова Полтава – Нові люди» стоять давно відомі персонажі які і загнали Полтаву у нинішнє становище.

Хоча за словами Жиденка його «Нова Полтава» це «поза політичний проект», те що у його фарватері став він особисто, майже у відкриту каже, що Жиденко іде в мери Полтави. Це підтверджує і джерело «Останнього Бастіона» в оточенні депутата.

36-річний керівник корпорації з налагодження промислових енергосистем, депутат обласної ради, який за 4 роки змінив три фракції, нині у своїй політичній діяльності пов'язаний з Петром Вороною, та донедавна був помічником нардепа Сергій Капліна. А сьогоднішню прес-конференцію Жиденко влаштував в колишньому офісі іншого нардепа-свободівця Юрія Бублика.

За словами Жиденка, свою кампанію він фінансує з власної кишені і спростовує, що є черговим проектом Капліна на кшталт Шамоти.

Але повірити у слова Жиденка при таких обширних зв’язках з нинішньою владою важко. При цьому другий факт, який люто заперечує Жиденко, крім того що іде в мери, є його зв'язок з Капліним, Вороною і Ко.

Ані на питання – чому його «Нова Полтава» заявилася за кілька місяців до виборів, ані на питання – як Жиденко може вважати себе «новою» людиною у владі, кандидат переконливої відповіді дати не зміг:

«Ми виключно поза політичний проект. Я ніяк не афілійований з Вороною і Капліним» - все що відповів по суті політик.

Цікавим виглядає і твердження Жиденка що його організація займатиметься впровадженням в місті потрібних городянам ініціатив. Адже окрім всього Жиденко є секретарем постійної комісії облради з питань паливно-енергетичного комплексу та активно на цій посаді просуває політику «починати затягування поясів з населення»: так на своїй сторінці в соцмережі днями Жиденко опублікував аналітичну інфографіку, посил якої очевидний без слів – «в квартирах полтавців зараз занадто тепло».

​Латентний кандидат в мери Жиденко мріє про Полтаву, як про хутір під Ростовом_1

Не дивно, що окрім обтічних фраз про «необхідність змін» в програмі Жиденка жодних обіцянок.

Не викликають довіри в дутій громадській організації і дуті експерти. Так «експерт» «Нової Полтави» Олександр Кутас який обіцяв полтавцям «широкі дружні і зелені тротуари» донині мав найбільше досягнення в створенні мережі магазинів побутового ширпотребу «Аврова», поява яких в місті як раз навпаки – суттєво зменшила життєвий простір пішоходів.

Інший експерт команди Юрій Федоренко назвав найбільшим своїм досягненням винахід ванни та стверджує, що навіть запатентував її. Після такого зізнання викликає легке відчуття цирку і побоювання чи не збирається «нова команда» після приходу в мерію патентувати лавочки в парках і стягувати роялті за сидіння на них.

​Латентний кандидат в мери Жиденко мріє про Полтаву, як про хутір під Ростовом_3

Чи варто говорити що інтернет-пошуковики нічого не знають про реальні здобутки цих експертів які збираються «рятувати місто» крім пари «грантоїдських» проектів. Пояснити який стосунок вони мають до містоуправління жоден з експертів так і не зміг.

Серед головних обіцянок Жиденка – відкритість влади, але сама «Нова Полтава» таким не відрізняється – частина громадських активістів на презентацію так і не змогли потрапити.

​Латентний кандидат в мери Жиденко мріє про Полтаву, як про хутір під Ростовом_5

За зізнанням Лева Жиденка, хоч він і «не йде» на вибори, але мріє з Полтави зробити Нову Полтаву, що й виходить з назви організації. Але на секундочку, пане Леве, Нова Полтава це хутір під російським Ростовом-на-Дону. На що ви натякаєте?

Нині «Нова Полтава» - самі протиріччя, проте якщо слово «нова» замінити на «стара» все стане на свої місця.


Читайте також:
Полтава
Українці шанують звичаї предків і водночас рішуче допомагають своїм воїнам. Саме в єдності та згуртованості сила нашої нації.
20:38
Полтава
Поціновувач незаконної риболовлі завдав шкоди українським біоресурсам на 175 тисяч гривень. Йому загрожують штрафні санкції.
14:45
Полтава
Друге за розмірами місто Полтавщини стає енергостійким на тлі постійних ракетних ударів росіян. Усе завдяки підтримці небайдужих французів.
06:00
Полтава
Вірний син Полтавщини поліг смертю хоробрих у бою проти ворога на Східному фронті. Тепер він навічно присутній у лавах Небесного Воїнства.
вчора, 14:07
Полтава
Чергову сонячну електростанцію споруджують у Миргороді. Вона забезпечить нагальні потреби одного з об'єктів критичної інфраструктури.
вчора, 09:23
Полтава
Тільки у справах можна пізнати справжню сутність людини. Приклад влади Полтави показує, що містом керують перефарбовані зрадники.
03 травня, 14:45