Хто звільнить в’язня Кремля Солошенка

ПОЛТАВА
26.01.2015, 16:24

Полтавці провели акцію на підтримку в’язня ФСБ Юрія Солошенка, проте далеко не всі поспішають вголос вступитися за земляка, який став заручником гри Кремля.

Сьогодні в Полтаві пройшла акція на підтримку в’язня Кремля Юрія Солошенка. Як відомо 72-річного полтавського пенсіонера ФСБ звинувачує у шпигунстві. Директора полтавського заводу «Знам’я » затримали під час ділового візиту до Москви. Російські спецслужби чотири місяці утримують полтавця в слідчому ізоляторі Лефортово.

Акція на підтримку Юрія Солошенка пройшла біля під’їзду будинку в одній з квартир якого він проживав до затримання ФСБ. В протесті взяли участь сусіди, які знають Солошенка особисто, серед яких ті, хто працював з ним та знає як колегу.

Активісти розмістили на вході до під’їзду де живе родина Солошенка банер зі зверненням до Кремля з вимого відпустити невинного.

За словами протестувальників, вони хочуть привернути увагу до українця ситуація якого ще більш кричуща ніж у льотчиці Савчекно, та надати справі громадського розголосу.

Хто звільнить в’язня Кремля Солошенка_1

За словами кількох людей, що зібралися, директор українського оборонного заводу скоріше був обізнаний в українських технологічних секретах аніж російських і допускають, що саме це стало однією з причин його затримання.

Тобто ситуація може бути протилежна тій, яку представляє російська пропаганда – з Солошенка таким чином вибивають певну інформацію.

Крім цього, всі учасники протесту з ким поспілкувався «Останній Бастіон» заявляють, що не можуть собі уявити в 72-річному діді діючого шпигуна, так саме не вірять і в те, що він коли-небудь займався цим видом діяльності на користь будь-якого боку.

Протестувальники припускають, що Солошенко також міг стати жертвою політичних та піар-ігор російського керівництва.

Разом з цим багато з сусідів, за словами активістів, відмовились принаймні відкрито підтримати їхню акцію, пояснюючи острахом і очікуванням «незручностей», які можуть послідувати для них за цим. Частина сусідів Солошенка також мотивували відмову взяти участь в акції підтримки посилаючись на те, що це «не їхня справа».

Однин з активістів протесту Сергій вважає, що сусіди «просто поховали голови в пісок» коли справа дійшла до особистого внеску в перемогу, – «дивно, що люди, які його знають особисто і начебто мають добре ставлення, лінуються війти бодай на акцію протесту, вважаючи це не своєю справою».

«Якщо полтавці і далі житимуть за сталим українським принципом «моя хата скраю», коли вже їхніх безневинних знайомих почав хапати ворог, то з цього не вийде перемоги», - вважає учасниця протесту Марія.

Як відомо, зі слів членів Громадської спостережної комісії Росії за місцями примусового утримання та російської громадської активістки і журналістки Зої Свєтової, Солошенко станом на поточний день не визнав за собою шпигунських дій, проте літній українець перебуває у пригніченому стані. На відміну від більш відомих в’язнів Савченко і Сенцова, до Солошенка поки не пускають навіть українського консула.

На думку організаторів акції, масштабніший протест міг би змінити положення Солошенка на краще, як це аналогічно відбулось з українською льотчицею Савченко.


Читайте також:
Полтава
Тільки у справах можна пізнати справжню сутність людини. Приклад влади Полтави показує, що містом керують перефарбовані зрадники.
03 травня, 14:45
Полтава
Попри те, що обласні чиновники обіцяли розчистити річище, водойма все більше стає схожою на відстійник. Куди поділи бюджетні кошти?
03 травня, 06:10
Полтава
Не минає і дня, щоби небайдужі мешканці Полтавського краю не надіслали на передову гуманітарний вантаж. Військо потребує харчів.
02 травня, 19:06
Полтава
Як доводить історія, депутати із чиновниками — дзеркало суспільства. Відтак немає сенсу нарікати на владу, коли виборці такі ж дýрні.
02 травня, 06:00
Полтава
Сучасний квадрокоптер опинився у руках фронтовиків, які каратимуть ворога. Земляки пообіцяли ефективно виконувати бойові завдання.
01 травня, 19:23
Полтава
Від початку року в області сталися 4 надзвичайні ситуації, коли вигоріла частина екосистеми. Займання виявляють у суху вітряну погоду.
01 травня, 13:45