Полтавське міське управління освіти здійснило закупівель майже на 13 млн грн

ПОЛТАВА
25.08.2016, 11:35
Полтавське міське управління освіти здійснило закупівель майже на 13 млн грн

Прес-конференція учасників усеукраїнського руху проти політичної корупції «Під контролем» з питань моніторингу освітніх тендерів відбулася сьогодні в Полтавській облдержадміністрації.

На ній презентували результати моніторингу тендерів, що проводилися Управлінням освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради в період квітня-серпня цього року.

– Освічене суспільство – стратегічний ресурс держави. Ні для кого не секрет, що сфера освіти в Україні фінансується, втім не так добре, як хотілося б. У цьому контексті питання раціонального використання бюджетних коштів у сфері освіти набуває неабиякої актуальності. Відтак, за процесом має слідкувати громадськість. Саме тому ми проаналізували договори, укладені Управлінням освіти виконавчого комітету Полтавської міської ради протягом періду квітня-серпня 2016 року, – повідомив представник «Під контролем» Олександр Ткаченко.

Полтавське міське управління освіти здійснило закупівель майже на 13 млн грн_1

Так напередодні нового навчального року Управління освіти здійснило закупівель майже на 13 мільйонів гривень. Цікаво, що 30 закупівель стосуються лише самого харчування. У порівнянні з минулим роком значно збільшилась кількість закупівель, що стосуються канцелярії та підручників. 

Відтепер це відбувається через відповідні системи, як наприклад ProZorro і забезпечує можливість уникнення корупційних схем та відмивання коштів.

Представники «Під контролем» наголосили про важливість подібного моніторингу, адже за їх словами, це дозволить ефективно контролювати відповідні органи та їх закупівлі на державному рівні.

Читайте також:
Полтава
Друге за розмірами місто Полтавщини стає енергостійким на тлі постійних ракетних ударів росіян. Усе завдяки підтримці небайдужих французів.
06:00
Полтава
Вірний син Полтавщини поліг смертю хоробрих у бою проти ворога на Східному фронті. Тепер він навічно присутній у лавах Небесного Воїнства.
вчора, 14:07
Полтава
Чергову сонячну електростанцію споруджують у Миргороді. Вона забезпечить нагальні потреби одного з об'єктів критичної інфраструктури.
вчора, 09:23
Полтава
Тільки у справах можна пізнати справжню сутність людини. Приклад влади Полтави показує, що містом керують перефарбовані зрадники.
03 травня, 14:45
Полтава
Попри те, що обласні чиновники обіцяли розчистити річище, водойма все більше стає схожою на відстійник. Куди поділи бюджетні кошти?
03 травня, 06:10
Полтава
Не минає і дня, щоби небайдужі мешканці Полтавського краю не надіслали на передову гуманітарний вантаж. Військо потребує харчів.
02 травня, 19:06